Sommarstugemordet: "Blivit behandlad som en mördare"

Kvinnan satt anhållen misstänkt för att ha dödat sin pappa och för att ha försökt döda sin mamma. Men bevisen räckte inte för att begära henne häktad, hon är dock inte avförd från utredningen. Nu berättar kvinnan själv om händelsen. – Blivit behandlad som en mördare, säger kvinnan till Aftonbladet.

ANNONS
|

För några timmar sedan släpptes kvinnan i 40-årsåldern och mannen i 20-årsåldern fria.

Sedan i tisdags har hon suttit anhållen misstänkt för att ha dödat kvinnans pappa och försökt döda hennesmamma i det så kallade sommarstugemordet.

– De båda har varit skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Det finns inte tillräckliga skäl att begära dem häktade, därför har de frigivits, men de är fortfarande intressanta i utredningen, säger kammaråklagare Johan Fahlander, i ett pressmeddelande.

"Mår inte bra"

Nu har kvinnan pratat med Aftonbladet.

– Min pappa har blivit brutalt misshandlad och är avliden, jag mår inte alls bra så klart, säger kvinnan nu i en intervju med Aftonbladet.

ANNONS

För Aftonbladet berättar kvinnan att de har gått igenom hennes mobiltelefon, datorer, bilar och lägenhet. Enligt kvinnan ska polisen inte ha några bevis. Liksom hennes advokat kallar hon misstankarna "spekulationer". Hon säger att det är som att polisen har lyssnat på det som skrivits i sociala medier.

Enligt hennes version var paret bara hemma och gjorde "inget särskilt" under mordkvällen.

– Alla som känner mig och min pappa vet att vi hade en bra relation. Han är den enda som har stöttat mig, jämt. Och jag honom, säger kvinnan till Aftonbladet.

"Behandlad som en mördare!

– De här 72 timmarna jag har varit inlåst har jag blivit behandlad som en mördare. Ingen har vågat gå in i mitt rum, säger hon till Aftonbladet.

Nu kommer paret att hålla sig borta från sin hemort men de säger att de inte kommer att åka utomlands. Kvinnan greps av polisen när hon just skulle resa till Thailand och säger att den resan var planerad sedan länge.

Amanda Hikes var tillsammans med sin klient när kvinnan försattes på fri fot.

- Det var ganska väntat eftersom hon bara var skäligen misstänkt och det krävs väldigt mycket för att få igenom en utredningshäktning och det var endast undantagsfall man gör så.

ANNONS

Hur har bevisningen mot din klient varit?

- Det säger sig väl själv att det somfinns inte har räckt. Och att de inte heller från åklagarsidan har sett att det kan bli några framsteg i utredningen inom kort och därför inte ens valt att gå in med en häktningsframställan.

Hur mår din klient nu?

- Det har givetvis varit påfrestande och det är väl en lättnad att det inte blev en häktningsförhandling, säger Amanda Hikes

En granne till kvinnan i 40-årsåldern, somGP har pratat med, berättaratt utvecklingen är jobbig.

- Jag är livrädd, säger hon och berättar om att en annan granne kom till henne och grät tidigare i dag.

ANNONS