Smältande snö i kombination med regn skapar stora problem på vägarna runt om i Sverige. Arkivbild.
Smältande snö i kombination med regn skapar stora problem på vägarna runt om i Sverige. Arkivbild.

Smältande snö ställer till det på vägarna

Smältande snö i kombination med regn skapar stora problem på vägarna runt om i Sverige. SMHI har utfärdat klass 1-varning för höga flöden i Stockholms län. Utanför Härnösand varnar Trafikverket för översvämning längs E4.

ANNONS
|

- Vattensamlingen har varit där sedan i går och kommer att lätta under dagen. Ingenting är avstängt och det går att köra, men det finns risk för vattenplaning, säger Ulrika Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket, till TT.

Det har kommit mycket snö som börjat smälta då temperaturen rör sig runt nollstrecket eller strax över, samtidigt som vinden ligger på från det varmare havet. SMHI har även utfärdat en klass 1-varning för snöfall i Västernorrland och ytterligare fem till tio centimeter snö fram till fredagseftermiddagen.

ANNONS

I Stockholms län ligger en klass 1-varning för höga flöden.

- Det är ett ganska stort område ner över Sörmlands län där det finns en varning för höga flöden i framförallt små vattendrag. Det ser ut att kuliminera i slutet av veckan, säger Lasse Rydqvist, meteorolog på SMHI, till TT.

Det ser dock ut som att de flesta flödesvarningarna som finns i både södra Götaland och i östra Svealand kommer att kunna lyftas i slutet av veckan.

TT

ANNONS