Kvinnan har djurförbud, men ändå har polisen vid flera tillfällen behövt omhänderta katter hemma hos henne. Arkivbild på en katt som inte har koppling till det aktuella fallet.
Kvinnan har djurförbud, men ändå har polisen vid flera tillfällen behövt omhänderta katter hemma hos henne. Arkivbild på en katt som inte har koppling till det aktuella fallet. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Skyldig polisen 120 000 efter kattinsatser

ANNONS
|

En kvinna i Småland ska betala 120 000 kronor för alla de gånger polisen har behövt omhänderta hennes katter. Kvinnan har sedan 2008 djurförbud, men det har hon inte brytt sig om. Vid upprepade tillfällen har polisen tagit hand om katter hemma hos henne. Vid ett av tillfällena, 2015, omhändertogs hela 21 katter, varav en omedelbart behövde avlivas, rapporterar Smålandsposten.

Beloppet som kvinnan ska betala har fastställts efter en överenskommelse i domstol.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS