Två skadade personer fördes till sjukhus efter en skottlossning i Västerås sent på lördagen.
Två skadade personer fördes till sjukhus efter en skottlossning i Västerås sent på lördagen. Bild: Blåljusbilder/TT

Skottlossning i Västerås – två anhållna

En pojke i tonåren och en man i 25-årsåldern har skadats vid en skottlossning Polisen misstänker att de sköt mot varandra och båda är anhållna misstänkta för försök till mord.

ANNONS
|

Det var på lördagskvällen vid 22.30 som polisen larmades om en misstänkt skottlossning. Enligt polisen påträffades en man i 25-årsåldern med allvarliga skador och en tonåring med lindriga skador.

En kula gick dessutom in i en bostad intill där minst en person befann sig. Denne ska enligt polisen inte ha träffats.

– Vi har anledning att tro att de har skjutit mot varandra och har kopplingar till den kriminella miljön, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen region Mitt.

Båda personerna är anhållna misstänkta för försök till mord och grovt vapenbrott. 25-åringen vårdas fortfarande på sjukhus för sina skador.

Polisen har under söndagsmorgonen genomfört omfattande dörrknackning och hört vittnen. Även husrannsakan har genomförts.

ANNONS

Kortare förhör har också hållits med de båda misstänkta och ytterligare förhör kommer att hållas under dagen.

En kula gick in i en bostad i samband med skottlossningen men ingen person ska ha skadats.

– Det finns en tredje anmälan om försök till mord som gäller en person i en bostad där en kula kom in. Vi misstänker att den personen inte har något med saken att göra, säger Magnus Jansson Klarin.

ANNONS