Poliser på plats på Kungsholmen.
Poliser på plats på Kungsholmen. Bild: Privat

Skottlossning i centrala Stockholm – en gripen

En skottlossning har inträffat på Kungsholmen i centrala Stockholm. Flera skott har avlossats i snabb följd mot en fastighet. En person är gripen.

ANNONS

Polisen fick larmet strax efter klockan 11.30. Enligt uppgift till TT har flera skott avlossats mot en fastighet. Enligt flera medier har personen skjutit genom ett fönster in mot en företagslokal.

– En person verkar ha fått lindriga skador av glassplitter, men jag har inga uppgifter om att någon ska ha behövt vård, säger Carina Skagerlind, polisens presstalesperson, till TT.

Polisen har upprättat avspärrningar i området.

– Vi har rätt mycket resurser fortsatt, för att säkra brottsplatsen, söka efter spår och prata med vittnen. Vi kommer att ha en trygghetsinsats som vi alltid har efter sådana här brott. Det handlar om att finnas på plats och svara på frågor från invånarna, säger Skagerlind vid 13.30-tiden.

ANNONS

Polisen har en teori om vad som är motivet.

– Ja, det är klart att vi har. Vi jobbar alltid parallellt med underrättelser och söker på adresser och möjliga uppslag. Men det är inget jag kan gå in på, säger Skagerlind.

Hon vill inte kommentera gripandet vidare, men säger att det skedde i närområdet för skjutningen, bara minuter efter larmet. Just nu är brottsrubriceringen grovt vapenbrott, men den kan komma att ändras, säger hon.

ANNONS