Personalingången till polishuset i Helsingborg spärrades av för teknisk undersökning.
Personalingången till polishuset i Helsingborg spärrades av för teknisk undersökning.

Skjuten knivman inte längre anhållen

En knivbeväpnad man i 50-årsåldern sköts av polis i ena benet Helsingborg på fredagskvällen. Mannen anhölls misstänkt för mordförsök mot två poliser, men på lördagskvällen meddelas att han inte längre är anhållen.

ANNONS
|

Enligt Region Skåne fick mannen allvarliga skador.

Mannen anhölls under lördagsförmiddagen. På kvällen rapporterar dock SVT Nyheter Helsingborg att han inte längre är anhållen.

- Det innebär att han inte längre är frihetsberövad, men han är fortfarande misstänkt för två fall av mordförsök, säger Marcus Andersson, inre befäl vid polisen i Helsingborg, till SVT Nyheter.

Hotfull situation

Händelsen inträffade strax efter klockan 22 på fredagskvällen då mannen observerades vid en av polisens personalingångar. När en patrull konfronterade honom visade han sig vara knivbeväpnad.

ANNONS

- En hotfull situation uppstår, och patrullen tvingas skjuta, säger Fredrik Bratt, presstalesperson vid polisen Region Syd, till TT.

Mannen skottskadades i benet och fördes med ambulans till sjukhus.

Ingen polis skadades i samband med händelsen men mannen misstänks för mordförsök på de två poliserna. Det är oklart om mannen försökte ta sig in på polishuset eller om han var ute efter någon specifik polis.

"Behöver utredas"

- Jag vet inte vad mannens intentioner var, det behöver utredas i detalj, säger Kim Hild, presstalesperson vid polisen Region Syd.

TT: Är mannen känd av polisen sedan tidigare?

- Bra fråga, jag vet inte. Det är inget som har omnämnts, säger Kim Hild.

ANNONS

TT: Varför sköts han i benet?

- Finns det möjlighet att oskadliggöra en person på lindrigaste sättet så tar man den chansen. Det beror på hur situationen ut, säger Kim Hild.

TT

ANNONS