Mannen åtalas för våldtäkt. Arkivbild.
Mannen åtalas för våldtäkt. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Sjuksköterska i hemtjänsten åtalas för våldtäkt

En manlig sjuksköterska inom Malmö stads hemtjänst åtalas för att ha våldtagit en en kvinnlig patient i hennes hem. Kvinnan, som var svårt sjuk och larmat efter hjälp under natten, drogades med morfin och lugnande, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

ANNONS
|

Händelsen inträffade i september förra året.

Det är inte första larmet om sexuella övergrepp i Malmö stads hemtjänst. Tidigare under hösten dömdes en hemtjänstanställd man till tre och ett halvt års fängelse för att ha våldtagit en äldre funktionsnedsatt kvinna. Brottet begicks i somras, och Malmö tingsrätt skrev i sin dom att mannen "utnyttjat att målsäganden befunnit sig i en skyddslös ställning och haft svårt att värja sig med hänsyn till sitt psykiska mående" och att han "utnyttjat sin ställning som vårdgivare till målsäganden".

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS