Ett nytt biljettsystem gör att möjligheten snart försvinner för att köpa ombokningsbara biljetter hos SJ.
Ett nytt biljettsystem gör att möjligheten snart försvinner för att köpa ombokningsbara biljetter hos SJ. Bild: Janerik Henriksson/TT

SJ slutar sälja ombokningsbara biljetter

Från 1 april är det inte längre möjligt att köpa en ombokningsbar biljett hos SJ. Orsaken är att tågbolaget håller på att byta ut sitt bokningssystem.
– Vi pausar möjligheten att köpa en ombokningsbar biljett tills att det är tekniskt möjligt att återinföra i det nya systemet, säger Marcus Fleetwood, presskommunikatör på SJ.

ANNONS
|

Den som vill ha en flexibel biljett kan i stället välja återbetalningsbar biljett, vilket ger dig rätt att avboka din resa och få pengarna tillbaka.

Den så kallade pausen är enligt Marcus Fleetwood planerad och kommer gälla tills nya systemet är i gång, vilket blir någon gång under 2024.

Vad kommer det nya systemet innebära för resenärerna?

– Det kommer innebära fördelar för resenärerna bland annat i den information man får om det kommer ske någon ändring i någon resa, säger Marcus Fleetwood.

Priset på den återbetalningsbara biljetten är sänkt på grund av att den ombokningsbara flexibiliteten inte är tillgänglig. Men vad kostnaden blir för SJ att betala tillbaka resor kan Fleetwood inte uttala sig om i nuläget.

ANNONS

LÄS MER:Nästan var tredje avgång går inte att boka när SJ släpper biljetter

LÄS MER:Efter tågkaoset – SJ:s vd kallas till riksdagen

LÄS MER:SJ stoppar all försäljning av sov- och liggplatsbiljetter

ANNONS