Tågen kör som vanligt men SJ säger att man ska fundera över om man verkligen behöver resa.
Tågen kör som vanligt men SJ säger att man ska fundera över om man verkligen behöver resa. Bild: Fredrik Sandberg/TT

SJ köper tillbaka biljetter under snöoväder

Under snöovädret erbjuder SJ alla resenärer, oavsett biljettyp, möjligheten att gratis boka om eller avboka sina biljetter. Det beror på den stora risken för trafikstörningar.

ANNONS
|

Under natten till tisdag drog ett stort snöoväder in över Västsverige och SMHI har utfärdat en orange varning för snö och blåst. Ovädret har även haft påverkan på trafiken med inställda regionalbussar och flera olyckor på bilvägarna.

SJ ser i nuläget inte någon större trafikpåverkan på grund av snöovädret, men företaget uppmanar ändå resenärer att undvika resor om man kan.

De väljer därför att erbjuda alla resenärer som har en biljett bokad under det kommande dygnet möjligheten att gratis boka om till en senare dag eller avboka helt. Det gäller oavsett vilken biljett typ man köpt.

Tobbe Lundell, presschef på SJ, säger att även om det inte är stor påverkan just nu så kan det ändra sig under dagen och att alla för tänka igenom huruvida de verkligen behöver resa under snöovädret.

ANNONS

– Ska man ändå ut och åka får man vara beredd på att det kan bli förseningar eller att man hamnar på ett stillastående tåg, säger Tobbe Lundell, presschef på SJ.

Borde man som resenär förbereda sig på något sätt om man ändå behöver resa?

– Det kan vara bra att ha med sig extra dryck och varma kläder utifall att man fastnar någonstans när något sker längsmed spåren.

Ovädret rör sig norrut under dagen

Snöovädret väntas dra vidare upp mot Mälardalen senare under tisdagen och SJ är redo för fortsatt påverkan på linjerna i det området. Det har på sin hemsida varnat för att risken för trafikstörningar är större än vanligt på sträckorna Göteborg–Stockholm och Stockholm–Hallsberg.

ANNONS