Ett soprum och ett cykelförråd undersöktes av polisens kriminaltekniker. En flicka har utsatts för ett sexualbrott i Malmö.
Ett soprum och ett cykelförråd undersöktes av polisens kriminaltekniker. En flicka har utsatts för ett sexualbrott i Malmö.

Sexualbrott mot flicka i Malmö – ingen gripen

En flicka i tioårsåldern har utsatts för ett sexualbrott i Malmö. Gärningsmannen är inte gripen och polisen vädjar om hjälp.

ANNONS
|

- Vid 17.30-tiden på kvällen tog en man kontakt med en flicka i tioårsåldern. Sedan gick de iväg, någonting har hänt. Sedan har vi en berättelse om att flickan ska ha blivit utsatt, säger polisens pressinformatör Ewa-Gun Westford.

Polisen vill fortfarande inte gå in på vilken brottsrubricering det handlar om, men enligt Westford handlar det om ett sexualbrott. Flickan har inga allvarliga fysiska skador.

ANNONS

- Vi ser mycket allvarligt på detta utifrån den berättelse vi har och att det är ett litet barn som är utsatt. Då måste vi kraftsamla, säger Westford.

Specialsökhundar

Larmet om händelsen kom vid 20-tiden på torsdagskvällen. Ett cykelförråd och ett soprum i östra Malmö spärrades av och polisen gjorde en brottsplatsundersökning. Även specialsökhundar användes i området.

Flickan har under fredagen hörts på nytt, men polisen lämnar inga nya uppgifter om vad som framkommit. Ewa-Gun Westford betonar att det är särskilt känsligt när det gäller barn och att det är därför polisen är så sparsam med att lämna ut uppgifter.

Samtidigt har uniformerade poliser knackat dörr i området med förhoppningen att få in uppgifter från fler vittnen. Det arbetet kommer att fortsätta under helgen.

- Inte mycket, mer än att vi har beskrivningar av att han har tagit aktiv kontakt med flickan och att de setts gå iväg.

ANNONS

Polisen har ett signalement, men vill inte gå ut med det ännu.

"Inte haussa upp"

Föräldrar i området får själva ta ställning till om de ska följa sina barn till aktiviteter, anser Westford.

- Det är ju allmänt att man ska vara försiktig med sina barn, ta hand om sina barn och man ska absolut inte haussa upp någonting, säger hon.

På frågan om varför polisen tar händelsen så allvarligt svarar hon:

- Därför att det handlar om ett barn och därför att det handlar om ett väldigt grovt brott.

TT

ANNONS