Sex pistoler stulna från Rosenbad

Sex Glock-pistoler och hundratals patroner specialammunition har stulits från ett låst skåp på Regeringskansliet enligt uppgifter till Dagens Juridik. Vapnen är tänkta att kunna användas vid pågående terrorattentat och ska ha stulits för drygt en vecka sedan.

ANNONS
|

Det var för drygt en vecka sedan som det upptäcktes att vapen saknades i ett säkerhetsskåp inne på Regeringskansliet. Enligt Dagens Juridiks uppgifter är det så kallade specialvapen som stulits, däribland sex Glock 17-pistoler och 300 patroner specialammunition.

– Man vill inte att det här ska komma ut, det är locket på, säger en källa till Dagens Juridik.

Vapnen är tänkta att användas av Regeringskansliets skyddsvakter i det fall säkerhetsnivån måste höjas, till exempel vid ett terrorhot eller pågående terrorattentat.

Hur många som har tillgång till vapenskåpet är oklart. Personal har sökt igenom Regeringskansliet, men vapnen har inte gått att hitta. Ansvariga för skåpen är Securitas, enligt Dagens Juridiks källor. Deras säkerhetschef vill inte svara på vilka åtgärder de vidtagit efter händelsen.

ANNONS

– Jag är ledsen men sekretessreglerna hindrar mig från att överhuvudtaget kommentera din frågeställning, skriver Jens Granath, kommunikatör på Securitas i ett mejl till Dagens Juridik.

Inte heller säkerhetschefen på Regeringskansliet har inte velat ge några kommentarer om händelsen. Rikspolischefen ska vara informerad och insatt kring ärendet.

ANNONS