SD-riksdagsman i timeout efter fylla

ANNONS
|

Sverigedemokraternas riksdagsledamot William Petzäll tar "timeout" från sina politiska uppdrag meddelade partiets vice gruppledare i riksdagen Sven-Olof Sällström på söndagen.

Orsaken är att polisen natten till söndagen omhändertog en kraftigt berusad Petzäll i en lägenhet i Trelleborg som han delar med en förre detta flickvän. Petzäll kommer omedelbart att sjukskriva sig från uppdraget som riksdagsledamot.

TT har sökt William Petzäll, men enligt partiets pressansvarige Martin Kinnunen är han oanträffbar.

Tidigare på dagen sade Petzäll till Expressen.se:

–Jag gjorde ett misstag. Det blev en snedfylla. Jag ångrar det djupt. Jag har skuldkänslor gentemot dem som gett mig förtroendet att företräda dem i Sveriges riksdag.

ANNONS

Petzäll släpptes ur polisens fyllecell vid sextiden på morgonen. Sedan saken blivit känd fattade ledningen för riksdagsgruppen, partiledningen och Petzäll beslutet att han ska ta en timeout på obestämd tid.

–Det viktigaste är att han ska få tid och möjlighet till att det blir lugnare, samt att han kan få hjälp med de bakomliggande problem som han anser har föranlett det här, säger Martin Kinnunen.

–Jag vill inte gå in på hans privata problem, men det handlar om att han mår dåligt generellt efter vissa händelser som han varit med om. Han behöver få hjälp av professionella människor.

Denna omständighet förklarar också sjukskrivningen, enligt Kinnunen.

Sven-Olof Sällström konstaterar att det inträffade naturligtvis är oacceptabelt och att partiets riksdagsledamöter alltid måste uppträda med gott omdöme.

William Petzäll, 22 år. Mantalsskriven utanför Borås.

Ordinarie riksdagsledamot och suppleant i Valberedningen, konstitutionsutskottet, Utrikesutskottet, Finansutskottet, EU-nämnden, Skatteutskottet, Justitieutskottet, Civilutskottet, Socialförsäkringsutskottet, Kulturutskottet, Utbildningsutskottet, Trafikutskottet, Miljö- och jordbruksutskottet, Näringsutskottet samt Arbetsmarknadsutskottet.

Förbundsordförande i ungdomsförbundet, SDU.

William Petzäll valdes in som ersättare i fullmäktige i Borås 2006 och blev ordinarie när Christoffer Hedelin hoppade av i november 2007. Han omvaldes 2010 men avgick i november.

Han tillhörde den lilla skara av västsvenska sverigedemokrater som varit aktiv under sin tid i kommunfullmäktige. Flera av Petzälls motioner och frågor i fullmäktige hade dock sitt ursprung i centralt skriva motionsförslag, som skickas ut som cirkulär till sd:s ledamöter ute i landet.

I riksdagsvalet 2010 valdes han in i riksdagen för Dalarna.

ANNONS