Sara Skyttedal lyssnar på tal av partiledaren Ebba Busch under Kristdemokraternas kommun- och regionpolitiska dagar i Örebro. Nu ska hon lyssna även gällande partilinjen.
Sara Skyttedal lyssnar på tal av partiledaren Ebba Busch under Kristdemokraternas kommun- och regionpolitiska dagar i Örebro. Nu ska hon lyssna även gällande partilinjen. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Sara Skyttedal lovar att lämna drogerna ifred

Efter den senaste tidens skandaluttalanden och interna konflikter har Sara Skyttedal (KD) nu lovat att lämna drogerna ifred. Både som politiskt ämne och sitt eget bruk av narkotika.
– Jag har varit glasklar med att det här är något som ligger bakom mig, säger hon till Svenska Dagbladet.

ANNONS
|

Efter den senaste tidens kris inom Kristdemokraterna och Sara Skyttedals kontroversiella uttalanden om sin egen syn på, och eget bruk av, narkotika har hon nu lovat att lämna drogfrågan i fred. Och att hon inte själv ska ta några droger i framtiden.

Det var i en intervju i Svenska Dagbladet som Skyttedal får frågan om det stämmer att hon lovat att inte använda droger igen. Något som partiledaren Ebba Busch sagt i en tidigare intervju.

– Jag har varit glasklar med att det här är något som ligger bakom mig. Jag har inte någon plan på att göra det framöver heller och för mig har det varit viktig att lägga alla kort på bordet, säger Sara Skyttedal till SvD.

ANNONS

Debatterad och kritiserad

Den senaste tiden har det stormat kring Sara Skyttedal och Kristdemokraterna. Hon har gjort flera uttalanden om sin liberala syn på droger som går tvärt emot partilinjen och som skapat konflikt med både partiledaren Ebba Busch och före detta partisekreteraren Johan Ingerö. I samband med det polisanmälde hon Ingerö för ett sexuellt ofredande som skulle skett på en valvaka 2014 (polisutredningen lades ner då brottet var preskriberat).

De olika turerna har väck många reaktioner både inom och utanför partiet. Igår visade nya siffror från GP/Sifo att om det skulle vara riksdagsval idag hade KD inte tagit sig förbi riksdagsspärren.

Ställer upp i EU-valet igen

Skyttedal är EU-parlamentariker för KD och ett framträdande namn inom partiet. Hon har gått ut och sagt att hon kommer kandidera för att bli omvald som EU-parlamentariker i EU-valet nästa år. Hon säger också att hon nu ska hålla partilinjen.

– Jag är inte en fri debattör, utan jag är en av partiets främsta folkvalda företrädare. Då har jag också en skyldighet att förhålla mig till partiets politik, säger hon till SvD.

Hon ska nu fokusera på rättspolitiken och på att utveckla partiets politik kring kriminalvården och dess effektivitet.

LÄS MER:Krisen för Kristdemokraterna: ”Ganska komplicerat”

LÄS MER:Minister för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M) tänker inte lägga sig i förhandlingar om dygnsvila

LÄS MER:Centerpartiet vill flytta på bilarna och införa fler cykelzoner

LÄS MER:Slopad plastpåseskatt kan ge Sverige böter

ANNONS