Salwan Momika under en sammankomst i Malmö tidigare i september.
Salwan Momika under en sammankomst i Malmö tidigare i september. Bild: Johan Nilsson/TT

Salwan Momika slutar bränna koraner

I torsdags nekades Salwan Momika att bränna koranen i stadsdelen Rosengård i Malmö. Koranbränningen var tänkt att bli hans sista, rapporterar Kvartal. I en intervju med tidningen berättar han att han nu kommer ändra strategi.

ANNONS
|

I veckan avslogs Salwan Momikas ansökan om att få bränna koranen i Rosengård i Malmö. Det eftersom polisen inte kunde garantera säkerheten.

– Vi ser inte att man kan genomföra en allmän sammankomst på Rosengård och också garantera allmän ordning och säkerhet vid den här allmänna sammankomsten och i dess omedelbara närhet, sa Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen, till TT.

Polisen har föreslagit en alternativ plats för koranbränningen, någonting som Salwan Momika inte ska ha varit intresserad av.

”Bryr mig inte om min egen säkerhet”

Nu berättar Salwan Momika, som legat bakom flera koranbränningar de senaste månaderna, för sajten Kvartal att koranbränningen var tänkt att bli hans sista.

ANNONS

– Jag bryr mig inte om min egen säkerhet, men jag kommer att ändra strategi, säger Salwan Momika till Kvartal.

I början av september brände Salwan Momika en koran på Värnhemstorget i Malmö. Det ledde till ett våldsamt upplopp senare under kvällen.

LÄS MER:Polis befarar stök i Rosengård – drönarbevakar

LÄS MER:Koranbrännare begärd utlämnad – har förhörts

LÄS MER:Koranbränningar för miljonbelopp i Stockholm

ANNONS