Så satte Mohammad Rajabi dit sin flickvän

Först nekade Mohammad Rajabi till allt. Men efter att ha pressats i många och långa förhör, konfronterats med hemlig ljudinspelning, dna-bevis - och hört polisen skylla på att han utnyttjats av sin flickvän gav han upp och erkände. Sedan satte han dit flickvännen Johanna Möller.

ANNONS
|

Johanna Möller körde sin pojkvän Mohammad Rajabi till föräldrarnas sommarstuga i Arboga. Innan han gick in i huset gav hon honom en kökskniv - mordvapnet.

När han kom tillbaka till bilen var Johanna Möller på väg att somna. Rajabi bad henne köra därifrån - utan att ställa några frågor.

Då låg Göran död och hans fru svårt skadad inne i den röda stugan.

På vägen tillbaka kastades kniven i Eskilstunaån.

LÄS MER: Johanna Möllers brev från häktet

Irriterad över att mamman överlevde

Morgonen därpå pratade paret om brottskvällen. Polisen hade då informerat henne om pappans död och att mamman skadats svårt.

– Hon var lite irriterad och liksom och sa att egentligen borde hon också ha dött, berättade Rajabi i förhör.

ANNONS

Allt detta berättade Mohammad Rajabi efter att ha suttit häktad flera månader misstänkt för mordet på Johanna Möllers pappa Göran och för mordförsök på hennes mamma. Till en början nekade han till all inblandning men efter att ha konfronterats med uppgifter från polisens hemliga ljudinspelningar och det faktum att hans dna hittats under Görans naglar valde han att erkänna.

LÄS MER: Johanna Möllers knep för att bli fri - som alla misslyckades

Skyddade Johanna - till en början

Till en början höll han Johanna Möller utanför. Men efter att förhörsledarna varit på honom flera gånger om sina misstankar om att det var hon som utnyttjat honom och på så sätt fått honom att utföra mordet gick han med på att ange henne.

– Jag Mohammad Rajabi född XX, erkänner mord, och det är Göran och sen försök till mord när det gäller NN. Och jag har erkänt detta brott och nu berättar jag för er att det här brottet som har begåtts det var jag tillsammans med Johanna som har utfört det. Och det var ingen annan person närvarande där förutom jag och Johanna. Och fram till sommarstugan Johanna följde med mig dit.

Så löd då hans nya erkännande.

Han berättade att hon tjatat på honom att göra det under en längre tid.

ANNONS

– Hon sa till mig, "du måste gå och mörda mina föräldrar".

Kuppen mot Johanna Möller

Under ett förhör, strax innan rättegången startade, kom det fram att Mohammad Rajabi själv försökte försäkra sig om att inte ensam bli dömd för sommarstugedådet. Detta genom att spela in ett samtal med Johanna Möller - i hemlighet.

När paret var i Stockholm efter mordet och mordförsöket fick han hjälp av en kompis att skaffa en bandare. Sedan gick han till hotellet och fick efter en stund Johanna Möller att prata om dådet. Han sa i förhöret att hon berättade om händelsen från början till slut.

Utbrottet

Mohammad Rajabi lämnade efter detta bandaren till sin vän igen - för att han inte skulle frestas att ge det till Johanna Möller.

Kompisen skickade sedan över en del av inspelningen till Mohammad Rajabis mobil. Han spelade då upp detta för Johanna Möller.

– När hon lyssnade och hörde det så tappade hon greppet… tappade hon kontrollen över sig själv. Och kastade hårt ner mobilen på golvet och då utdelade hon en örfil i mitt ansikte. Och då gick hon runt och bara pratade högt att "du är så dum och därför gjorde du så här. Jag älskar dig, jag hade hjälpt dig ändå, du behövde inte göra så alls". Jag satt bara tyst och lyssnade, berättade han i förhör.

ANNONS

Blodig t-shirt - nytt bevis

Men det var inte bara bandaren han lämnade till kompisen. Han lämnade också en av Johanna Möllers t-shirtar - med blod från Göran, på axeln.

– På mordnatten sätter jag min hand på hennes axel, märket av handen satt kvar på hennes t-shirt på axeln. Hela handen, förklarade han.

Rörande både t-shirten och inspelningen bestämde Mohammad Rajabi och kompisen att detta skulle lämnas till polisen eller Rajabis advokat vid behov.

Mot slutet av rättegången ska Mohammad Rjabis advokat, Lars Jähresten, ha sagt till Expressen att bevismaterialet var på väg till Sverige.Men det är oklart om det kommit fram.

Kammaråklagare Johan Fahlander säger att han inte vill kommentera utredningen innan domen och inte heller om materialet har kommit till Sverige om och de i så fall tagit del av den.

GP harsökt Lars Jähresten.

Skyldig till mord

Tingsrätten har gått ut med att de anser att det är bevisat att Johanna Möller är skyldig till mord och mordförsök på sina föräldrar. De anser också att det är bevisat att Mohammad Rajabi är skyldig.

Dessutom har tingsrätten meddelat att Johanna Möller är skyldig till "i vart fall anstiftan av mord" på sin make, stämpling till grov misshandel, flera fall av stämpling till mord, försök till grovt bedrägeri medelst brukande av falsk urkund, grovt bedrägeri, urkundsförfalskning, givande av muta och hot mot tjänsteman.

ANNONS
ANNONS