Under torsdagen publicerades det falska uppgifter om att Rossana Dinamarca tänker kandidera till posten som ny partiordförande för Vänsterpartiet. Själv menar Dinamarca att hon ännu inte har tagit ställning i frågan.
Under torsdagen publicerades det falska uppgifter om att Rossana Dinamarca tänker kandidera till posten som ny partiordförande för Vänsterpartiet. Själv menar Dinamarca att hon ännu inte har tagit ställning i frågan. Bild: Lars Pehrson/SvD/TT

Rossana Dinamarca utsatt för bluffuppgifter

Under torsdagskvällen publicerade flera rikstäckande medier uppgifter om att den tidigare partitoppen Rossana Dinamarca från Trollhättan kandiderade till posten som ny partiordförande för Vänsterpartiet. Senare under kvällen dementerade Dinamarca att uppgifterna kommer från henne. "Jag har varken sagt bu eller bä", skriver Rossana Dinamarca på Facebook.

ANNONS
|

Efter att Jonas Sjöstedt under onsdagen meddelade att han inte kommer att ställa upp för omval som partiordförande och därmed kommer att avgå i samband med Vänsterpartiets kongress i slutet av maj har spekulationerna kring hans efterträdare tagit fart.

En person som frekvent har nämnts är den tidigare riksdagsledamoten Rossana Dinamarca, som även har suttit som vice ordförande i Vänsterpartiets styrelse.

Dinamarca kandiderade till posten som ordförande 2012 men fick då se sig besegrad av Jonas Sjöstedt.

Dinamarca var riksdagsledamot mellan 2002 fram till 2018 då hon meddelade att hon inte tänkte kandidera för ytterligare fyra år.

LÄS MER:Rossana Dinamarca (V) lämnar politiken

LÄS MER:Jonas Sjöstedt avgår som partiledare

LÄS MER:Kvinnor i täten när Sjöstedt ska ersättas

Under torsdagskvällen publicerade Sveriges Radio P4 Väst uppgifter om att Dinamarca nu återigen kandiderar till posten som ordförande för Vänsterpartiet, uppgifter som senare flera rikstäckande medier refererade till.

ANNONS

Radiokanalen uppgav att man hade varit i kontakt med Rossana Dinamarca via sms, vilket senare inte visade sig stämma.

"Nyheten från Radio Väst är fejk. De har hört av sig till mitt (jätte!)gamla nummer och den personen som har det numret har ännu en gång lurat samma redaktion att han är jag genom att svara på sms. Jag har varken sagt bu eller bä", skriver Rossana Dinamarca på sin Facebook-sida.

I ett telefonsamtal till Ekot uppges Dinamarca förklara att hon ännu inte har tagit ställning till om hon tänker kandidera till posten som partiordförande.

LÄS MER:Göteborg ser gärna en mer radikal partiledare

ANNONS