Ledamöter sitter i salen vid omröstning i riksdagen.
En kvinna misstänks ha utpressat en riksdagsledamot. Genrebild. Bild: Anders Wiklund/TT

Riksdagsledamot pressades på 65 000 med sexbild

Efter att riksdagsledamoten haft sex med en kvinna pressades han på pengar, och betalade totalt 65 000 kronor innan han anmälde till Säpo, enligt DN.
En kvinna i 25-årsåldern har nu åtalats för grov utpressning. Bland annat ska hon hotat med att läcka en sexbild på mannen.

ANNONS
|

Riksdagsmannen, som tillhör Moderaterna, medger i förhör att han hade sex med kvinnan och hennes väninna i mellandagarna 2022, efter att de följt med hem till honom efter en utekväll. I samband med det togs en bild, som kvinnan senare uppges ha använt mot honom.

När kvinnan skulle lämna platsen menar riksdagsledamoten att hon sade hon att hon behövde hjälp med hyran, och mannen swishade därför 5 000 kronor. Därefter inleddes det utpressningsärende som åtalet rör, då kvinnan ska ha sagt till riksdagsledamoten att han köpt sex av henne, något mannen nekar till har skett.

För att hålla tyst om det påstådda sexköpet krävde kvinnan att han skulle betala för en bröstoperation hon ville göra. Riksdagsledamoten beskriver i förhör att han blev ”livrädd” och att han därför betalade.

ANNONS

Totalt har M-politikern betalat cirka 65 000 kronor till kvinnan från mellandagarna 2022 fram till februari, enligt åtalet. Därefter kontaktade riksdagsledamoten Säkerhetspolisen (Säpo) som inledde en förundersökning.

Huvudförhandlingen hölls i Stockholms tingsrätt i onsdags, enligt DN, som sökt riksdagsmannen för en kommentar. Kvinnan har i förhör inte svarat på om hon erkänner eller förnekar brott.

LÄS MER:Misstänks ha utpressat M-politiker efter sexnatt – tidigare dömd för grova brott

LÄS MER:Brottsmisstänkt riksdagsledamot från Moderaterna tar timeout

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS