Problem med utbetalningen av skatteåterbäringen

ANNONS
|

"Prisa gudarna, här kommer skatteåterbäringen" är ett filmcitat som hörts på kontor över hela landet i veckan eftersom Skatteverkets utbetalningar till de som får tillbaka på skatten skulle gjorts under torsdagen eller senaste idag, fredag. Enligt Aftonbladetverkar det nu som att vissa får vänta på utbetalningen.

– Det verkar som att Nordea inte har betalat ut det som vi skickat. Nordea har sagt att dom inte betalar ut förrän på måndag, säger deklarationsexperten Anna Sjöberg till Aftonbladet.

Enligt Aftonbladet har många besvikna bankkunder hört av sig som inte fått sina pengar. När Göteborgs-Posten pratar med Nordea som uppges vara en av de banker vars betalning försenats säger man att utbetalningarna går som planerat.

ANNONS

– Vi räknar med att alla som ska få tillbaka pengar på skatten får sina utbetalningar som planerat senast i eftermiddag, säger Petter Brunnberg, presschef på Nordea.

Flera banker drabbade

Enligt flera kunder är även Swedbank en av de banker som ännu inte betalt ut skatteåterbäringen till alla kunder. Trots att pengarna dragits från skattekontot den 3 juni har många hört av sig till Göteborgs-Posten och berättat att de inte fått pengarna ännu.

– Ännu inga pengar, och jag kollade precis mitt konto, berättar en av Swedbanks kunder.

Enligt Swedbank ligger felet hos Skatteverket.

– Vi har ägnat hela förmiddagen åt att ta reda på vad som orsakat det här och det verkar som att det är från Skatteverkets sida då de har gjort otroliga volymer med transaktioner i veckan, säger Josefine Uppling, presschef på Swedbank.

Hon berättar att pengarna förhoppningsvis kommer att betalas ut under dagen.

– Det besked vi fått från Skatteverket är att det ska lösas under dagen och jag har fått beskedet från vår IT-avdelning att utbetalningarna nu har börjat trilla in på kundernas konton.

Exakt hur många kunder som fått vänta på återbäringen kan Josefine Uppling inte uppge.

ANNONS

– Vi har inte blivit totalt nedringda, men vi har märkt av en ökad aktivitet i vårt kundcenter, så visst är det ett antal kunder som drabbats. Men som sagt, prognosen är att det går att lösa innan helgen, säger hon.

ANNONS