Prinsen av folket - 42 år i dag

ANNONS
|

"Hjärtliga Gratulationer på ´Din födelsedag Prins Daniel !!! Måste också tillägga att Kronprinssessan har fått den Bästa Prins som finns.....!!!!"

Det är en av de tusentals gratulationer som strömmar in på Kungahusets Facebooksida i dag när prins Daniel fyller 42 år. Andra väljer att skicka ett meddelande via hälsningssidan på kungliga hovets hemsida.

Födelsedagen firar prinsen bland annat genom att delta som en av gästerna vid riksmötets högtidliga öppnande. Läs också vår direktrapport därifrån.

Daniel Westling är mannen som har gått från Ockelbo rakt in i svenska kungafamiljen. Han gick, enligt biografin på hovets hemsida, grundskolan på Raboskolan och Perslundaskolan i Ockelbo, och på Hammargymnasiet i Sandviken. Han tog studenten 1991.

ANNONS

Efter studenten arbetade prinsen inom äldreomsorgen i Ockelbo, ett jobb han tidigare hade prövat på flera somrar. Så följde lumpen på I14 i Gävle och ett års jobb med barn i behov av särskilt stöd.

Sedan tog intresset för idrott och träning över - 1994 började Daniel Westling en utbildning till fritidsledare vid Lillsveds idrottsfolkhögskola. När Daniel Westling lärde känna kronprinsessan var han delägare till ett gym i Stockholm. Det var 2001.

Förlovningen med kronprinsessan Victoria tillkännagavs 2009. 9 juni 2010 firades bröllopet i Storkyrkan i Stockholm.

Den 23 februari 2012 föddes Prinsessan Estelle. 4 september meddelade kronprinsessparet att de väntar sitt andra barn - födseln är beräknad till mars 2016.

Läs också: Hovets glädjebesked: Victoria gravid

Läs också: Kronprinsessan på Astra Zeneca

ANNONS