Arkivbild. Pågående nollning.
Arkivbild. Pågående nollning. Bild: Annika Karlbom

Politiker vill stoppa nollning

Socialdemokraterna i Linköping vill avskaffa gymnasietraditionen med nollningsaktiviteter. Detta då man anser att de alltid ”urartar i förnedring, glåpord och fylla”.
– Det är dags att bryta den långa traditionen, säger kommunalrådet Elias Aguirre (S) till SVT.

ANNONS

Två socialdemokratiska kommunalråd i Linköping, Kristina Edlund och Elias Aguirre, vill avskaffa nollningen i staden. Det skriver SVT Nyheter Öst.

– Det är dags att bryta den långa traditionen av inspark till gymnasiet eftersom den alltid urartar i förnedring, glåpord och fylla, säger Elias Aguirre (S) till SVT.

Politikerna varnade redan i våras för att aktiviteterna borde stoppas med anledning i att polisen får väldigt mycket att göra under höstterminernas första veckor.

– Verkligheten gav oss tyvärr rätt även i år. Polisen har larmat om fylla, stök och omhändertaganden, säger Kristina Edlund (S), kommunalråd i Linköping, till SVT.

ANNONS

Kommunalråden vill därför att gymnasieskolornas fadderverksamheter läggs ner och att skolan och dess personal istället ska sköta introduktionen av nya elever till skolorna.

– Vi vill avsätta pengar för aktiviteter som de nya eleverna kan göra tillsammans med lärarna, till exempel en övernattning på en lägergård, säger Elias Aguirre (S).

Polisen: ”Det räcker med förnedring”

Polisen i Linköping beskrivs ha haft mycket att göra den senaste tiden, mycket på grund av ett ökat behov av polisinsatser i stadsdelen Berga. Utöver detta råder det en ökad smittspridning i regionen.

Områdespolis Jessica Ljung ger medhåll i ett inlägg på Facebook.

"Det räcker med förnedring, fylla, misshandlar och hets”, skriver hon.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS