Politiker, fotboll och humor – här är årets största tweets

Fotbolls-EM, gangsterrap och kriminalpolitik var väl omdebatterade ämnen i Sverige under det gångna året – någonting som också har avspeglats på sociala medier. Men när 2021 års största inlägg på Twitter presenteras finns även några, för de flesta, okända namn med bland topp tio.

ANNONS
|

Vid varje årsskifte listar Medieakademins Maktbarometer vilka personer som har haft störst inflytande på sociala medier i Sverige under det gångna året, och på måndagen presenterades således vilka tweets som har fått störst genomslag.

På Twitter mäts spridningen i antal retweets och gillamarkeringar, och kriterierna är att inläggen ska vara skrivna på svenska av någon från Sverige och inte innehålla någon form av marknadsföring.

LÄS MER:Lundell och SD mäktigast i sociala medier

Fotboll och politik engerade mest

Flest reaktioner väckte svenska herrlandslaget i fotboll och störst inflytande fick riksdagsledamoten Hanif Bali (M), men med på listan finns även några för allmänheten okända personer med få följare som trots det lyckats få stort genomslag på plattformen.

ANNONS

Här är de tio största inläggen på svenska Twitter under 2021:

1. Victor Nilsson Lindelöf

Högst upp på listan placerar sig i år Manchester Uniteds mittback Victor Nilsson Lindelöf efter att han blivit ny lagkapten i svenska landslaget.

2. Emil Forsberg

På andra plats kom landslagskollegan Emil Forsberg med sina ord till fansen efter lagets uttåg från fotbolls-EM.

3. Thomas Di Leva

En ironiskt inlägg i debatten om att P3 prisade artister samtidigt som de satt häktade gav artisten Thomas Di Leva en plats på topp tio-listan.

4. Svensk fotboll

Skådespelaren Will Ferrells svenskkopplingar gav Sveriges fotbollslandslag stor uppmärksamhet inför åttondelsfinalen i sommarens EM.

5. Hanif Bali

Det första av Hanif Balis tre inlägg bland de tio största bestod av en politisk kommentar.

6. Henrik Johansson

Satirikern och krönikören Henrik Johanssons skärmdump på ett av Bianca Ingrossos Instagraminlägg gav många reaktioner på Twitter.

7. Hanif Bali

Även Hanif Balis lyckade frieri fick stor spridning.

8. Hanif Bali

Sitt tredje inlägg på topp tio-listan fick Hanif Bali när han avslutade en insamling efter att en våldtäktsdömd gärningsman fått skadestånd för att ha suttit för länge i fängelse.

9. Fabian Andersson

Med en humoristisk kommentar anspelande på en av fotbolls-EM:s största snackisar fick fotbollstränaren Fabian Andersson stort genomslag.

10. Joel Jonsson

Även journalisten Joel Jonsson lyckades ta en plats på topp tio med nostalgisk bild med hög igenkänningsfaktor.

LÄS MER:

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS