Bild: TT och Privat
Bild: TT och Privat

Poliser räddade fågel ur träd – fick applåder

Det var lugnt i centrala Karlstad natten till söndagen. Det gav poliserna Tobias Löfdahl och Karl Mogren tid att göra en insats för en hjälplös fågel som hade fastnat i ett träd. – Det kändes bra att se den flyga iväg, säger Tobias Löfdahl.

ANNONS
|

Det var någon gång under natten, medan krogarna fortfarande var öppna, som en person uppmärksammade poliserna om att en fågel satt fast i ett träd.

Tobias Löfdahl och Karl Mogren bestämde sig för att försöka hjälpa till.

– Den hängde fyra meter upp i luften och hade fastnat med ena vingen i ett snöre av något slag. Den flög i halvcirklar och flaxade med den andra vingen. Någon skulle behöva hjälpa den ner och då kunde det lika gärna vara vi.

Insatsen krävde lite improvisation. De kom fra till att de kunde frigöra fågeln med hjälp av ett multiverktyg med ett knivblad som de hade med sig i bilen. I bakluckan hittade de även ett stativ som de fäste kniven på.

ANNONS

För att komma åt fågeln ställde sig Karl Mogren på polisbilens tak och lyckades befria den från trädet. Då hördes applåder och glada tillrop från ett 20-tal nyfikna åskådare som hade samlats för att följa räddningen.

Men räddningsinsatsen var ännu inte över.

– Fågeln kunde fortfarande inte flyga eftersom en bit snöre satt runt ena vingen. Då bestämde vi oss för att försöka fånga in den, säger Tobias Löfdahl.

De två poliserna närmade sig fågeln från två sidor och då hoppade den rakt upp i famnen på en av åskådarna.

– Medan personen höll fast den kunde vi i lugn och ro skära bort den sista snörbiten. Det kändes bra att se den flyga iväg. Extra kul var det att så många utomstående engagerade sig och ville hjälpa till.

ANNONS