Polisens nya spår i sommarstugemordet

ANNONS
|

För drygt en vecka sedan hittades en man död och en kvinna svårt skadad i en sommarstuga i Arboga. Inledningsvis riktades mordmisstankarna mot kvinnan i 65-årsåldern. Polisens teori var att hon tagit livet av sin make.

Men efter att kvinnan förhörts, drygt en dag senare, gjorde polisen en helomvändning. Kvinnan blev istället ett brottsoffer i utredningen.Hon anses ha blivit utsatt för ett mordförsök.

– Det är klart att det är något ljus i mörkret även om hennes make är död och hon själv är skadad så är det väl klart att det måste kännas skönt för henne att hon inte längre är misstänkt för att ha tagit ihjäl gubben, sa då hennes advokat Thomas Carlstedt.

ANNONS

LÄS MER: Kvinna misstänks för mord

Mördare på fri fot

Den riktige mördaren var därför på fri fot.

Nu kommer uppgifter om polisens nya spår i utredningen. Enligt lokala medier ska en person i 40-årsåldern vara högintressant för polisens utredare.

– Vi vill väldigt gärna veta vad just den personen gjorde den aktuella kvällen, säger en poliskälla till SVT Nyheter Västmanland.

Personen ifråga är känd av polisen sedan tidigare då denne figurerade i en annan uppmärksammad polisutredning, skriver nyhetskanalen.

Åklagaren har inte valet kommentera uppgifterna om personen i 40-årsåldern.

LÄS MER: Mordmisstänkt kvinna släppt

Intensiv jakt efter mördaren

Det är en intensiv polisjakt som pågår. Polisen är dock tystlåtna om exakt vad de gör.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i polisens arbete. Vi vidtar just nu utredningsåtgärder för att se om vi kan få fram uppgifter om vem det är som gjort det här, sa Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen region Mitt, tidigare i veckan.

– Fortsatta sedvanliga utredningsåtgärder såsom förhör, kartläggning över tiden runtomkring de här personerna, vad som har hänt den här kvällen och teknisk undersökning, kunde hon dock utveckla deras arbete.

GP söker polis och åklagare.

ANNONS