Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen söker uppgifter om bil - som dottern äger

Dottern är misstänkt för att ha dödat sin pappa och för att försökt döda sin mamma. På tisdagen gick polisen ut och sökte vittnesiakttagelser kring en bil. Och just en sådan bil ägs av den misstänkta kvinnan, genom hennes företag.

Två personer satt anhållna misstänkta för det så kallade sommarstugemordet i Arboga för snart tre veckor sedan.
I fredags valde åklagaren att inte begära de två personerna häktade.
– De båda har varit skäligen misstänkta, vilket är den lägre misstankegraden. Det finns inte tillräckliga skäl att begära dem häktade, därför har de frigivits, men de är fortfarande intressanta i utredningen, sa då kammaråklagare Johan Fahlander.
De är därför på fri fot.

Polisens spår - en bil

På tisdagen gick polisen ut och sökte efter tips som rör en viss bil. Det handlar om en "Volkswagen Touran Cross Country av årsmodell 2007, tegelröd/brunröd till färgen", skriver man på sin hemsida.
– Vi är intresserade av att komma i kontakt med personer som har sett en sådan bil onsdagen den 3 augusti på vägar söder om Arboga, sa då Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i polisområde Västmanland.
Nu skriver Bärgslagsbladet att polisen fått in flera tips som rör bilen.

Kvinnan äger sådan bil

Kvinnan i 40-årsåldern, som fortfarande är misstänkt, har ett företag. Enligt uppgifter från Transportstyrelsen äger företaget just en sådan här bil. Färg, modell och årsmodell stämmer överens med den bil som polisen söker uppgifter om, som Expressen skrev om först.
- Jag vill inte kommentera det faktumet, säger åklagare Johan Fahlander.
Varför är den här bilen av intresse?
- Det vill jag inte heller kommentera, fortsätter han.
GP söker kvinnans advokat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.