Polisen misstänker: Göran, 68, mördades av sin dotter

ANNONS
|

På fredagen åtalades den 42-åriga Arbogakvinnan för fler brott, däribland mord på sin make, stämpling till mord på sin make, mord på sin pappa och mordförsök på sin mamma.

Attacken mot föräldrarna utfördes tillsammans med den dåvarande pojkvän som är i 20-årsåldern, enligt åklagarna.

– Vi tror att det huvudsakliga motivet till båda de här grova brotten är ekonomiska, säger kammaråklagare Jessica Wenna.

Men det finns också ett annat tänkbart motiv:

– Det är alltid svårt att uttala sig om någon annans motiv men vi kan se att det fanns en viss osämja mellan henne och maken men även mellan henne och föräldrarna. Föräldrarna hade tidigare hjälpt henne en hel del med pengar. Det var också föräldrarna som ägde den lägenhet hon bodde i. Men föräldrarna hade sagt att hon skulle få flytta ut ur lägenheten och de var inte lika villiga att stötta henne på samma sätt som tidigare, berättar Jessica Wenna.

ANNONS

Körde pojkvännen till brottsplatsen

Kvinnan ska ha kört sin pojkvän till sommarstugan i Arboga. Hon ska sedan ha gett honom mordvapnet - en kniv. Enligt misstankarna har kvinnan "anstiftat eller främjat dessa gärningar genom att uppmana och förmå (pojkvännen) att utföra brotten".

När pojkvännen kom in i sommarstugan låg föräldrarna och sov. Då gick pojkvännen till attack.

Hans dns har sedan hittats under pappans nagel och pappans blod fanns i flyktbilen.

Göran dog

Arbogakvinnans pappa, Göran, dog direkt och hans hustru skadades svårt vid attacken.

Nu har familjen valt att gå ut med en bild på Göran.

Susanna Cleve är målsägandebiträde till modern som utsattes för mordförsök och till en syster till 42-åringen.

– Deras liv har sedan den 3 augusti fullkomligt raserats. De upplever ett trauma och är i djupaste sorg, sa hon under en presskonferens på fredagen.

Arbogakvinnans pojkvän har erkänt att han mördade pappan och utsatte mannen för ett mordförsök. Men kvinnan nekar helt till brott. Enligt åklagaren har hon kommit med mängder av olika förklaringar till vad hon gjorde under mordnatten.

Anhöriga har genom sitt målsägandebiträde godkänt att bild och namn på Göran publiceras.

GP har sökt de åtalades advokater.

ANNONS