Området vid gångtunneln i Skärholmen spärrades av efter att en man blev skjuten i onsdags kväll.
Området vid gångtunneln i Skärholmen spärrades av efter att en man blev skjuten i onsdags kväll. Bild: Oscar Olsson/TT

Polisen: God uppfattning om vilka vi jagar

Ingen har gripits efter dödsskjutningen i Skärholmen.
Men polisen säger att de kan ha korn på de misstänkta.
– Vi har en relativt god uppfattning om vilka vi jagar, säger Max Åkerwall, biträdande för polisområdet Stockholm syd, till SR Studio Ett.

ANNONS

Han säger samtidigt att polisen vet att det finns personer som har gjort iakttagelser vid händelsen och han uppmanar dem att kontakta polisen för att de misstänkta ska kunna gripas.

– Sitt inte och håll på de uppgifterna utan dela med er dem till oss, om inte annat anonymt, säger Åkerwall.

Till TT säger han att läget i utredningen är mycket känsligt men att polisen har goda förhoppningar om att lösa brottet.

Ännu vid 22-tiden var ingen person gripen för skjutningen.

Vid onsdagens skjutning i Skärholmen blev en pappa i 40-årsåldern dödad framför ögonen på sin son.

"Fruktansvärd händelse"

Catrine Kimerius Wikström, chef för polisområde Stockholm syd, är fåordig när det kommer till hur polisen jobbar med onsdagens skjutning.

ANNONS

– En del uppgifter finns ute i medierna. Något annat vill jag egentligen inte kommentera, säger hon till TT.

Enligt medieuppgifter ska mannen ha konfronterat några ungdomar vid en gångtunnel då han var på väg till ett badhus med sin son och därefter blivit skjuten.

– Det är en fruktansvärd händelse som berör många. Vi jobbar nu kliniskt med att ta fram en motivbild, säger Kimerius Wikström.

Ökad närvaro

Skärholmen har drabbats av flera skjutningar under den senaste tiden. Den 1 mars sköts en man i 20-årsåldern till döds och den 13 mars blev en man i 25-årsåldern skadad.

Under fredagen och i helgen har polisen förhöjd närvaro i området i trygghetsskapande syfte. Bland annat är rytteriet på plats för att prata med människor.

– Det har skett ett antal händelser där och då vill vi öka närvaron. Det skapar trygghet för de boende, men gör också att vi kan samla in information, säger Kimerius Wikström.

Onsdagens mord var den elfte dödsskjutningen i Sverige i år.

ANNONS