Tre personer dog efter att ha blivit påkörda av ett godståg vid Örebro södra station på onsdagskvällen.
Tre personer dog efter att ha blivit påkörda av ett godståg vid Örebro södra station på onsdagskvällen. Bild: Barzan Dello

Polisen: Dödsolyckan i Örebro fångades på övervakningsfilm

Tre personer dog när de blev påkörda av ett godståg i Örebro. Nu meddelar polisen att händelseförloppet fångades på film.

ANNONS
|

En man i 25-årsåldern, en kvinna i 20-årsåldern och en pojke i yngre tonåren dog när de blev påkörda av ett godståg vid Örebro södra på onsdagskvällen.

Olyckan utreds av polis som nu går ut med nya detaljer efter att ha tagit del av övervakningsfilm som visar händelseförloppet.

Nya detaljer i utredningen

Videomaterialet visar att de tre personerna anlände till stationen med tåg söderifrån och passerade därefter spåret på övergången.

”De har inte genat över spåret”, skriver polisen på sin hemsida.

Godståget var på väg söderut mot Hallsberg vid olyckstillfället.

Vidare uppger polisen att ljud- och ljusanordningarna som ska varna gångtrafikanter vid övergången var i funktion och att godståget som var inblandat i olyckan inte överskred den tillåtna hastigheten på 80 kilometer i timmen.

ANNONS

Olyckan inträffade klockan 22.41 och SOS larmades en minut senare.

Flera personer har förhörts

Händelsen utreds fortsatt som brott mot järnvägssäkerhetslagen och vållande till annans död, men ingen person är delgiven misstanke om brott.

– Det är delvis för att kunna öppna upp den polisiära verktygslådan. Vi tog till exempel saker i beslag i går och det kan vi inte göra om inte förundersökning pågår, säger Anders Dahlman, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Bland annat togs loket som var inblandat i olyckan i beslag. Det beslaget hävdes senare.

Ett flertal personer har förhörts som vittnen till olyckan. Även lokföraren har hörts.

– Vi har hållit initiala förhör. Det är givetvis en tragisk och traumatisk upplevelse som lokföraren har varit med om, säger Anders Dahlman.

Under fredagen väntas beslut om Statens haverikommission ska utreda olyckan.

LÄS MER:Tre döda i tågolyckan – "fruktansvärd händelse"

LÄS MER:Trafikverket: Säkerheten ännu sämre på andra ställen

LÄS MER:Örebroare om obevakade övergången: ”Vissa springer bara över”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS