Person skjuten i galleria

En person sköts i benet i gallerian Rosengård Centrum. – Det är avspärrningar på platsen. Vi har ett tiotal patruller på plats, säger Johanna Persson vid polisen. Gärningsmannen flydde därefter från platsen.

ANNONS
|

Enperson sköts i benet inne i köpcentretRosengård Centrum. Skottlossningen inträffade sent på tisdagseftermiddagen och stora delar av parkeringen i anslutning till gallerian uppges varaavspärrad.

– Det är rörigt där inne, men en man är skjuten – förmodligen i benet. Han är förd till sjukhus, säger Lotta Svensson,polisens yttre befäl på plats, till Sydsvenskan.

Enligt vittnen på plats ska en person ha förts med ambulans till sjukhus från köpcentret. Polisen lät till en början inte personer ta sig varken in eller ut ur byggnaden.

–Vi har fått in ett larm om en skottlossning och vi har en pågående insats där just nu.Platsen är avspärrad, sägerJohanna Persson informatör vid polisens ledningscentral.

ANNONS

"Människor bara sprang"

Enligt ett vittne som GP har talat med råder det stor oro och förvirring på platsen just nu.

– Ingen får komma ut härifrån för polisen somblockerar dörrarna. Mer än så vet jag inte. Jag har ingen aning om gärningsmannen fortfarande är kvar här, säger vittnet.

– Människor bara sprang överallt. Jag såg ingentingmen jag hörde världens smäll precis.

Flera som bråkade

Enligt polisen var det flera människor som bråkade inne i köpcentrumet, varpå en person sköts i benet. Platsen är nu avspärrad och man ska genomföra en teknisk undersökning.

Ingen person är gripen utan gärningsmannen flydde till fots från platsen.

ANNONS