Pedofil: Spännande med barnsex

ANNONS
|

Intresset var stort när barnporrmålet med en 43-årig man och 23 åtalade kvinnor inblandade inleddes på tisdagen. Pressfotograferna trängdes i dörröppningen till rättssalen för att få en bild av den åtalade mannen som värjde sig mot kamerorna genom att titta bort. Han var den ende av de åtalade som infann sig i rätten på tisdagen. Förhören med kvinnorna börjar först i nästa vecka.

Mannens advokat Göran Lock tycker inte målet är unikt men åklagaren har en annan åsikt.

–Alla åtalade utom en är kvinnor och det är speciellt. Målet har också väckt stort internationellt intresse, säger Niclas Eltenius till TT och fortsätter:

ANNONS

–Jag hade hoppats att kvinnor inte är intresserade av barnporr men nu har jag fått en annan världsbild.

Singlar och gifta

Mannen erkänner att han under många år tagit kontakt med kvinnor på nätet och börjat chatta med dem. Han förde snabbt in chatten på sex med barn och många av kvinnorna nappade. Han lyckades exempelvis förmå en kvinna att ta nakenbilder på sina egna barnbarn och skicka dem till honom. Av chattandet framgår tydligt att många av kvinnorna var intresserade av sex med barn.

Kvinnorna är mellan 30 och 70 år och bosatta över hela landet. Några är singlar, andra är gifta. Flera av dem erkänner att de haft kontakt med 43-åringen men nekar till brott. En anser att chatten var ett rollspel.

När härvan avslöjades förra hösten hittades över 1100 bilder och 40 filmer med barnporr i 43-åringens dator.

Slutat titta

Mannen berättade öppet i rätten om sitt intresse för sex och sina kontakter med kvinnorna. Han hävdade att han aldrig själv tagit några bilder eller förgripit sig på några barn.

Han sade att hans intresse för sex inte är större än andras men skillnaden är att han mer öppet visar detta.

–Jag bara fantiserar om sex med barn. Inget annat. Det är spännande eftersom sex med barn är tabu, sade han.

ANNONS

Mannen berättade att barnpornografin var ett sätt för honom att komma i kontakt med kvinnor. Han säger sig i dag ha slutat med att titta på barnporr och förklarade att han inte längre är lockad av bilderna.

–Jag har fått mig en läxa, sade han.

ANNONS