Både Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M) är förkylda. Det gör att partiledardebatten i Agenda under söndagen flyttas fram.
Både Jimmie Åkesson (SD) och Ulf Kristersson (M) är förkylda. Det gör att partiledardebatten i Agenda under söndagen flyttas fram. Bild: Fredrik Persson/TT

Partiledardebatt ställs in – förkylning sätter stopp

Expressen rapporterar att morgondagens partiledardebatt i SVT Agenda flyttas till söndagen den 11 december. Både statsministern Ulf Kristersson, och Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är förkylda.
– Jag kan bekräfta att Ulf är sjuk, säger Carl Bergkvist, presschef hos statsministern.

ANNONS
|

På söndagskvällen var en stor partiledardebatt planerad att äga rum i SVT:s program Agenda. Debatten där samtliga av riksdagspartiernas ledare skulle medverka flyttas nu fram till nästa söndag, 11 december, då Jimmie Åkesson och Ulf Kristersson har drabbats av förkylningar.

Det står nu klart att programmet imorgon får fyllas med annat än debatterande partiledare.

– Vi kommer göra ett vanligt Agenda. Dessutom gör vi ett litet byte och tidigarelägger en dokumentär om regeringsbildningen som skulle gått nästa vecka, säger Michael Kucera, ansvarig utgivare för Agenda, till Expressen.

Sjukdom bekräftad

Nu berättar statsministerns presschef Carl Bergkvist att Ulf Kristersson drabbats av en förkylning.

ANNONS

– Jag kan bekräfta att Ulf är sjuk.

Är det allvarligt?

– Nej, absolut inte.

Även från Sverigedemokraternas håll kan sjukdomen på partiledaren bekräftas.

– Jimmie Åkesson är förkyld och det har satt sig på rösten, skriver Oskar Cavalli-Björkman, presschef för SD, till GP.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS