Okänd Bildt vittnar om Trumps påståenden

ANNONS
|

Efter Donald Trumps uttalanden om Sverige, som grundade sig i ett tv-inslag som han hade sett på tv-kanalen Fox News, fortsätter kanalen att bevaka hur invandringen uppges ha påverkat landet.

I inslaget beskrevs Sverige som ett land hårt drabbat av kriminalitet och våldtäkter som kopplas ihop med invandringen.

Under torsdagen debatterades frågan i Fox-profilen Bill O'Reilleys program, där en man vid namn Nils Bildt bekräftade Donald Trumps bild av Sverige.

Påstås vara svensk säkerhetsrådgivare

Nils Bildt presenterades som "svensk försvars- och nationell säkerhetsrådgivare" av Fox, vilket har fått en hel del att höja på ögonbrynen, skriver DN.

ANNONS

– Vi har ingen möjlighet att integrera de här personerna i det svenska samhället. De svenska politikerna har inte haft någon systematisk plan för att integrera den här mängden av immigranter som har kommit till Sverige till att bli produktiva medlemmar i det svenska samhället. Det är klart att det blir sociala problem, säger han bland annat i intervjun.

Han säger också att invandring inte diskuteras tillräckligt.

– Den svenska politiska debatten är helt falsk. Du kan inte ha en ärlig, öppen debatt i Sverige om immigration, för att om du inte håller med tas du inte på allvar, säger han.

"Ingen vi känner till"

UD uppger att man inte känner till personen Nils Bildt.

– Det här är inget jag känner till,vi har ingen information om någon Nils Bildt, säger Sofia Karlberg, presskommunikatör vid UD.

Sofia Karlberg berättar också att hon har varit i kontakt med Margot Wallström pressekreterare som säger att de inte kommenterar personen eller händelsen.

Inte heller Försvarsmakten känner till Nils Bildt.

– Det här är ingen person som vi känner till, det jag kan säga är att han definitivt inte är talesperson för Försvarsmakten, säger Jesper Tengroth, pressekreterare vid Försvarsmakten.

Enligt DN är Nils Bildt son till ridsportsprofilen Sven Tolling och utvandrade från Sverige 2004.

ANNONS

År 2003 ska han, enligt tidningen, ha bytt namn från Tolling till Bildt, och han uppges driva flera säkerhetsföretag i USA.

Bosatt i Japan

Nils Bildt ska enligt ett av företagen han driver, vara verksam och bosatt i Japan för tillfället.

Innan han flyttade dit bedrev han, enligt hemsidan, forskning vid King's College i London där han studerade nationell säkerhet och försvarsrelaterade frågor.

Han ska ha skrivit artiklar i japanska medier och tidskrifter och varit en återkommande expert på tv i olika situationer.

Dömd för våldsbrott

Enligt DNhar Nils Bildt tidigare fällts för våldsbrott i USA, enligt en dom i en distriksdomstol i staten Virginia. Han greps enligt DN:s uppgifter den 19 juni 2014 för att ha använt våld mot en tjänsteman och även hotat personen. Nils Bildt dömdes till ett års fängelse.

ANNONS