Nya misstankar mot mordmisstänkt dotter

Hon misstänks för mord och mordförsök på sina föräldrar. Nu kommer nya brottsmisstankar mot dottern - förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning. Kvinnans make drunknade under oklara omständigheter - och innan det ska kvinnan ha tecknat en livförsäkring på honom. – Misstanken avser att kvinnan har ansökt om livförsäkring i makens namn och att hon även har begärt ut ersättning från försäkringen, säger kammaråklagare Jessica Wenna.

ANNONS
|

I början av augusti hittades en man död och en kvinna svårt skadad i en sommarstuga i Arboga. Parets dotter sitter häktad, misstänkt för mordet och mordförsöket. Även hennes sambo, en man i 20-årsåldern är misstänkt för det så kallade Sommarstugemordet.

Förra året, även det i augusti, inträffade ett annat dödsfall, vid samma sommarstuga i Arboga. Den mordmisstänkta kvinnans make hittades då död i en sjö. Man trodde först att han hade drunknat.

Men det fanns flera konstiga omständigheter rörande drunkningen. Däribland att kvinnan väntade i tolv timmar innan hon anmälde maken som försvunnen. Dessutom ska en person ha tecknat en livförsäkring, på 2,5 miljoner kronor, det vill säga maxbeloppet,på mannen strax innan drunkningen. Hustrun, det vill säga kvinnan i 40-årsåldern, var förmånstagare.

ANNONS

LÄS MER: Vändningen i sommarstugemordet - utreder makens drunkning

Försäkringsbolagets kamp

Medan polisen ansåg att det såg ut som en olycka började försäkringsbolaget att fatta misstankar om att ett brott begåtts.

När polisen valde att inte inleda en förundersökning startade de en egen utredning. De begärde också en prövning av beslutet.

Ärendet lämnades då över till Åklagarmyndighetens utvecklingscentrum i Göteborg. Och i augusti inledde åklagare vid Utvecklingscentrum Göteborg en förundersökning

– Vi har inlett förundersökning avseende mord och försök till grovt bedrägeri. Efter granskning av ärendet har vi kunnat konstatera att det finns omständigheter som talar för att brott kan ha begåtts. Vi har inte tagit ställning till om någon person är att betrakta som misstänkt för dessa brott, sa då kammaråklagare Andreas Ekengren vid Utvecklingscentrum Göteborg.

LÄS MER: Maken förgiftades - ett halvår senare drunknade han

Ingen misstänkt för mord

Ärendet lämnades sedan över tillÅklagarkammaren i Västerås. Nu harkvinnan, som är i 40-årsåldern, delgivits misstanke om bedrägeridelen.

Pressmeddelandet där beslutet framgår kom på tisdagsförmiddagen. I det står det att kvinnan har delgivits misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning.

– Misstanken avser att kvinnan har ansökt om livförsäkring i makens namn och att hon även har begärt ut ersättning från försäkringen. Därför är hon nu delgiven misstanke om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning. Nu fortsätter utredningen med förhör med kvinnan. Ingen har ännu delgivits misstanke om mord på (kvinnans)make, säger kammaråklagare Jessica Wenna vid Åklagarkammaren i Västerås i ett pressmeddelande.

ANNONS

Sedan tidigare är det klart att makens grav ska grävas upp för att kroppen ska genomgå en ny obduktion.

ANNONS