Nya misstankar mot dottern

Misstankarna mot kvinnan i 40-årsåldern växer. Förutom mordet på sin pappa, mordet på sin make och mordförsöket på sin mamma misstänks hon nu också för mordförsök på maken, skriver VLT och Bbl/At.

ANNONS
|

Kvinnan och hennes sambo i 20-årsåldern har suttit häktade misstänkta för mordet och mordförsöket på kvinnans föräldrar sedan i september. Händelsen utspelade sig i en sommarstuga i Arboga.

Under utredningens gång har fler misstankar riktats mot dottern. Först delgavs hon misstankar om förberedelse och försök till grovt bedrägeri genom urkundsförfalskning - efter att ha tecknat en livförsäkring på maken.

Förra veckan blev hon misstänkt för mordet på sin make. Han hittades död i Hjälmaren, precis vid Arbogasommarstugan, förra sommaren. Polisen trodde då att det rörde sig om en drunkningsolycka men nu har man, efter att ha öppnat makens grav, börjat misstänka att kvinnan låg bakom hans död.

ANNONS

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

LÄS MER: Maken förgiftades - ett halvår senare drunknade han

Mordförsök på maken

Och nu är kvinnan också misstänkt för mordförsök på maken, skriver VLT och Bbl/At. Det är, enligt tidningarna, inget som åklagaren vill bekräfta men de säger att hon är delgiven misstankar om ytterligare ett brott.

Mordförsöket inträffade när paret var på semester i Egypten i februari 2015. Mannen blev då förgiftad, vilket GP tidigare skrivit om. Han blev så sjuk att han fick uppsöka sjukvård.

– Vi säger att det är en märklig omständighet och att det är ett indicium som pekar åt ett visst håll, sa Anders Lindstrand, utredningschef hos försäkringsbolaget If, då.

Han sa också att det fanns några detaljer rörande förgiftningshändelsen som han inte ville kommentera.

LÄS MER: De misstänks för sommarstugemordet

Leif GW Persson tipsar

Det var försäkringsbolaget som började misstänka att det var något som inte stämde rörande makens död och den livförsäkring som tecknats.

Bland annat hade livförsäkringen tecknats bara en månad innan han förgiftades och det var kvinnan som hade tecknat försäkringen - i makens namn. Om maken skulle dö skulle hon få 2,5 miljoner kronor, men pengarna har inte betalats ut på grund av misstankarna mot henne.

ANNONS

VLT och Bbl/At skriver dessutom polisen har varit i kontakt med kriminologen Leif GW Persson. Han ska ha suttit inne med uppgifter rörande den mordmisstänkta dottern som han ansåg var "graverande". Nu ska polisen ha tagit del av hans tips.

LÄS MER: Dottern misstänks för mordet på sin make

ANNONS