Ny vändning i sommarstugemordet

Den kvinna i 40-årsåldern som misstänks för sommarstugemordet i Arboga har nyligen figurerat i en uppmärksammad brottsutredning, som senare lades ned. Detsamma gäller utredningen kring hennes makes död för ett år sedan. Det skriver VLT.

ANNONS
|

GP har tidigare skrivit om mordet på en man i 65-årsåldern i en sommarstuga iArboga, där också en kvinna hittades skadad.Inledningsvis riktades mordmisstankarna mot kvinnan, även hon i 65-årsåldern. Polisens teori var att hon tagit livet av sin make.

LÄS MER: Kvinna misstänks för mord

Men efter att kvinnan förhörts, drygt en dag senare, gjorde polisen en helomvändning.Kvinnan blev istället ett brottsoffer i utredningen.Hon anses ha blivit utsatt för ett mordförsök.

LÄS MER:Mordmisstänkt kvinna var offer - mördare jagas

Nu kommer nya en ny vändning i utredningen kring sommarstugemordet.Enligt uppgifter till tidningarna VLT är en kvinna i 40-årsåldern polisens och åklagarens huvudspår i jakten på den skyldige till mordet och mordförsöket.

ANNONS

LÄS MER:Polisens nya spår i sommarstugemordet

Enligt VLTfigurerade kvinnan nyligen i en brottsutredning som fick storuppmärksamhet i media, ochsenare lades ned.

Även utredningen kring hennes makes död förett år sedan lades ner. Han drunknade i Hjälmaren utanför samma sommarstuga där mannen hittades död tillsammans med den skadade kvinnan.Beslutet att lägga ner utredningen har nuöverklagats.

- Beslutet att inte inleda en förundersökning kring drunkningsfallet är överklagat av ett försäkringsbolag, bekräftar polisens presstalesman Lisa Sannervik i ett sms till VLT.

ANNONS