Flera ansökningar om att bränna religiösa skrifter har beviljats i Stockholm.
Flera ansökningar om att bränna religiösa skrifter har beviljats i Stockholm. Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Ny ansökan om att bränna koranen i Stockholm

Tre nya ansökningar om att bränna religiösa skrifter har inkommit till polisen. Bland annat vill en person bränna en koran utanför en moské i Stockholm ”snarast möjligt”, enligt SVT.

ANNONS
|

Förra veckans koranbränning utanför en moské i Stockholm har väckt starka reaktioner internationellt. Bland annat har flera muslimska stater, påven och svenska Utrikesdepartementet fördömt handlingen.

Nu har nya ansökningar om att bränna religiösa skrifter inkommit till polisen.

Bibeln, koranen och toran kan brännas

En av ansökningarna gäller att ”snarast möjligt” få bränna koranen “utanför en moské i Stockholm”, uppger SVT. En kvinna i 50-årsåldern står bakom ansökan, men någon tid eller specifik plats är inte bestämd.

Ytterligare en ansökan kopplad till Stockholm har inkommit. I det fallet vill en man i 30-årsåldern bränna bibeln och toran utanför Israels ambassad den 15 juli, som ett svar på förra veckans koranbränning, enligt SVT.

ANNONS

Vill ha sammankomst i Helsingborg

Den tredje ansökan gäller en allmän sammankomst i Helsingborgs stadskärna den 12 juli, där en privatperson sagt sig vilja bränna religiösa texter.

– Vår bild är att det kanske inte är riktat mot någon specifik religion utan att det är en del av yttrandefriheten och den debatt som pågår just nu, säger Mattias Sigfridsson, polisområdeschef Nordvästra Skåne, till SVT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS