Nu kan Nooshis regeringsfällarblus bli din

Nooshi Dadgostars regeringsfällarblus, Annie Lööfs kostym och en fika med Lena Hallengren i all ära. Men just nu har Morgan Johanssons lagbok högst bud i Musikhjälpens insamling.
– Vi får väl se på slutet vem som har vunnit, säger Nooshi Dadgostar.

ANNONS
|

Den 21 juni 2021 skrevs historia. Som första statsminister någonsin fälldes Stefan Löfven (S) i en misstroendeomröstning i riksdagen.

I centrum för uppståndelsen: Nooshi Dadgostar, relativt nyvald Vänsterledare, i en beigerosa blus från Ahlvar Gallery. Nu kan den blir din. Nooshi Dadgostars regeringsfällarblus är en av flera politiskt laddade föremål som just nu auktioneras ut till förmån för Musikhjälpen via Tradera.

En historisk händelse

Årets insamling kommer att gå till barn på flykt och Vänsterledaren tycker att det känns självklart att delta i det sammanhanget.

– Det är miljontals barn som är på flykt och de är extra utsatta. Två tredjedelar av alla ukrainska barn är på flykt, de förlorar sina föräldrar och har det svårt i flyktinglägren, säger hon.

ANNONS

Varför valde du att auktionera ut just den här blusen?

– Det var en stor och historisk händelse. Vi har ju inte haft ett misstroende mot en statsminister som vunnit gehör tidigare. Så jag tänker att det är spännande för fler att ta del av den händelsen som ju ledde till att vi stoppade marknadshyror, något som många var oroade över.

Mot den bakgrunden: känns det konstigt att släppa det här plagget?

– Lite vemodigt är det kanske. Samtidigt är det roligt att fler kan ta del av händelsen och kanske kan vi ägna julhelgerna åt att prata mer om svensk bostadspolitik och hur den kan förbättras.

Centerpartiets avgående ledare Annie Lööf beskriver Musikhjälpen som ett ljus i decembermörkret, något att samlas kring med fin underhållning – och djupa samtal om världens svåraste orättvisor.

– Barn på flykt är några av världens mest utsatta. Det känns självklart att vara med och bidra till deras trygghet, inte bara genom min politik, men också genom dessa insatser, skriver hon i ett sms till GP.

Lena lockar med fika

Annie Lööf bidrar med att auktionera ut en marinblå kostym av det svenska märket Marville Road, som hon bland annat bar under SVT:s slututfrågning 2018. Den har också synts i partiets valfilm från samma år.

ANNONS

Med nästan en vecka kvar till dess att auktionen är slut har buden passerat 2 500 kronor. Ungefär lika högt värderar budgivarna en fika med Lena Hallengren, Socialdemokraternas partisekreterare, som på auktionssajten lovar att vinnaren ska få veta ”hur det funkar bakom kulisserna".

– Jag har ju lång erfarenhet och tyckte att det här var ett roligt sätt att bidra – att visa upp min arbetsplats och ta en fika med en nyfiken person, skriver Lena Hallengren i ett sms till GP.

För den som är ute efter ett billigare alternativ kan det vara värt att spana in tidigare socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabis fluga, som ännu inte passerat 500 kronor.

Den tidigare socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) bär ofta fluga. Nu auktionerar han ut en ur samlingen till förmån för Musikhjälpen.
Den tidigare socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi (S) bär ofta fluga. Nu auktionerar han ut en ur samlingen till förmån för Musikhjälpen. Bild: Marko Säävälä/TT

Lagboken dyrast av allt

Den som vill spänna bågen något högre kan sikta på förre justitieministern Morgan Johanssons lagbok: ”Få ägodelar är så kära för en justitieminister som dennes lagbok. Nu har du en chans att kamma hem mitt personliga exemplar från 2021! Komplett med understrykningar och anteckningar!” skriver han i annonsen.

Det högsta budet är redan en bit över 5 000 kronor.

Alla annonser går ut på söndag, så än är det tidigt att avgöra vem som drar in mest pengar till insamlingen. Och så mycket prestige politikerna emellan i frågan finns det inte, enligt Nooshi Dadgostar.

ANNONS

– Jag tror att alla tycker att det vore roligt om vi fick in så mycket som möjligt. Förhoppningsvis blir det mer till alla, så får vi se på slutet vem som vunnit.

LÄS MER:Hur hårt lever programledarna under Musikhjälpen?

LÄS MER:Här är artisterna som gästar ”Musikhjälpen” i Göteborg

LÄS MER:Exklusiva Håkanprylar säljs åt ”Musikhjälpen”

ANNONS