Nekade adoptionen av Lisa, 9, överklagas till Högsta domstolen

Beslutet om att Lisa, 9, inte får adopteras av sina svenska vårdnadshavare överklagas till Högsta domstolen. Lisa som tillbringat största tiden av sitt liv i Sverige har fått ett utvisningsbeslut till Albanien.

ANNONS
|

Lisa, 9, är född i – och har bott majoriteten av sitt liv – i Sverige. I olika omgångar har hon bott hos Paulina och Hans Backström eftersom myndigheter kommit fram till att hennes biologiska mamma inte kunnat ta hand om henne.

Paulina och Hans Backström har också officiellt blivit Lisas svenska vårdnadshavare. Familjen har tidigare berättat att Lisa, som gått i svensk skola, i stort sett bara kan prata svenska och att hon har ett stort socialt nätverk i Sverige.

Men beslutet från Migrationsverket är att hon ska utvisas till Albanien, landet där hennes föräldrar kommer ifrån. De anser att Lisa har starkare band till Albanien och sin biologiska mamma än till Sverige och Paulina och Hans Backström.

ANNONS

Överklagar beslutet

Vid flera tillfällen har Paulina och Hans Backström försökt adoptera Lisa. Men ansökan har avslagits både i tingsrätten och i hovrätten.

Senast i början av mars kom beslutet från hovrätten.

– Det är ett fruktansvärt beslut, sa vårdnadshavaren Paulina Backström då.

Nu har familjen tillsammans med sin advokat Fredrik Kron överklagat beslutet till Högsta domstolen, någonting som även SVT Väst rapporterat.

I helgen kommer flera demonstrationer hållas runt om i landet för att få Lisa att få stanna kvar.

LÄS MER:Lisa, 9, får inte adopteras av sina vårdnadshavare

LÄS MER:Lisa, 8, ska utvisas – kan bara prata svenska

LÄS MER:Lisa, 8, får inte adopteras av sina vårdnadshavare

ANNONS