Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En medlem i NMR har medverkat i en dokumentär där unga vuxna provar på militärlivet i Försvarsmaktens regi. Arkivbild.

Nazist med i UR-dokumentär om militärhelg

En medlem i den nazistiska organisationen Nordiska motståndsrörelsen medverkade i dokumentären "Det goda landet", skriver Expressen. Programmet, det tredje avsnittet i en UR-produktion som sändes i SVT i onsdags, skildrar en grupp unga vuxna som provar på att vara soldater inom Försvarsmakten under en helg.

NMR-medlemmen är en 26-åring som dömts flera gånger för våldshandlingar, enligt Expo bland annat för våldsamt upplopp i samband med bråken i Kärrtorp 2013.

Deltagarna har frivilligt sökt kursen och enligt Charlotte Sifvert, projektledare och producent på UR, har bolaget inte någon möjlighet att påverka vilka som deltog.

- Så här ser samhället ut, tar du ett tvärsnitt var som helst så kommer det vara människor med väldigt mycket blandade politiska åsikter. Vi skulle däremot inte låta någon komma till tals med rasistiska åsikter, säger Sifvert till Expressen.

Enligt Försvarsmakten har man inte haft möjlighet att göra någon registerkoll på personerna men deltagarna ska inte ha fått ta del av någon skyddsklassad information.