Mordmisstänkta dotterns hemliga kärleksmeddelanden på häktet

Kärleksparet är misstänkta för det så kallade sommarstugemordet. Trots att de sitter häktade med fulla restriktioner på häktet i Uppsala ska kvinnan ha skickat hemliga lappar och skrivit kärleksmeddelanden till sin pojkvän, enligt uppgifter till Aftonbladet.

ANNONS
|

Kvinnan i 40-årsåldern och hennes sambo i 20-årsåldern har suttit häktade i två månader misstänkta för mord och mordförsök på kvinnans föräldrar i början av augusti.

De har fulla restriktioner vilket innebär att de är helt isolerade från omvärlden. De får inte prata med någon - och absolut inte med varandra.

– De har alla restriktioner som man kan ha. De får inte sitta tillsammans med någon annan, de får inte ha kontakt med personer utan att det prövas av åklagare och de får inte ta del av nyhetsmedia, har kammaråklagare Jessica Wenna sagt tidigare.

– Det beror på att utredningen är inne i ett känsligt läge. Utredningen kan påverkas eller till och med förstöras om det tillåts att de här misstänkta får information, förklarade hon också beslutet.

ANNONS

Förutom personal på häktet och poliser får de bara träffa och prata med sina advokater, som förövrigt har yppandeförbud vilket innebär att de inte får berätta vad som kommit fram vid polisförhör eller häktningsförhandlingen.

LÄS MER: Så lever de misstänkta för sommarstugemordet i häktet

Kärleksmeddelanden

Men nu kommer Aftonbladet med uppgifter om att kvinnan ska ha lämnat hemliga kärleksmeddelanden i duschen på häktet till sin sambo. Enligt tidningen ska lapparna ha placerats i personliga förvaringslådor i de gemensamma duschutrymmena - detta trots den strikta kontroll som häktade personer befinner sig under.

Det var för bara några dagar sedan som det första kärleksmeddelandet upptäcktes. Enligt Aftonbladet hittades brevet i ett tvättrum. Det ska ha varit en lapp med hjärtan och text på ett annat språk. Tidningen skriver att kvinnan signerat med sitt cellnummer

Efter att lapparna upptäckts ska Kriminalvården ha gjort en razzia i den mordmisstänkta dotterns rum på häktet. Då ska de ha hittat flera färdigskrivna meddelanden - gömda på olika platser.

– Hon hade bland annat petat in lappar i pennornas korkar, säger en källa till Aftonbladet.

Kriminalvården klassificerar det hela som allvarligt och de utreder nu händelsen. Det har bland annat resulterat i noggrannare och dagliga kontroller av häktets duschar.

ANNONS

Varken åklagaren eller den mordmisstänkta kvinnans advokat har velat svara på uppgifterna om kärleksmeddelande, enligt Aftonbladet.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

Nekar

Både dottern och hennes sambo har från start nekat till brott.

Det så kallade sommarstugemordet inträffade på kvällen den tredje augusti. Då ringde mamman till kvinnan i 40-årsåldern polisen.

– Hjälp, jag har hål i kroppen, ska hon ha sagt i larmsamtalet.

När polisen kom till sommarstugan i Arboga hittade de kvinnan svårt skadad och hennes make dog. När misstankarna mot hustrun lagt sig riktade polisen i stället blicken mot parets dotter. En månad senare ansåg åklagaren att bevisningen mot henne var tillräckligt stark för att hon och hennes sambo skulle häktas.

Åklagaren skrev i häktningsframställan att dottern och hennes sambo ska ha utfört dåden "tillsammans och i samförstånd med annan". De skriver att dottern "i vart fall anstiftat" mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd".

Under den tid som paret suttit häktade ska misstankarna mot dem ha stärkts.

ANNONS