Mordmisstänkta dottern vill bli frisläppt

Kvinnan sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för mord och mordförsök på sina föräldrar. Nu vill hon släppas ur häktet. I ett överklagande som skickats till hovrätten skriver hennes advokat att det "föreligger nya omständigheter" som gör att hennes klient bör "höras muntligen".

ANNONS
|

För en och en halv vecka sedan valde Västmanlands tingsrätt att häkta två personer misstänkta för det så kallade sommarstugemordet.

En av de häktade är det attackerade parets dotter, en kvinna i 40-årsåldern, och den andra är dottern sambo, en man i 20-årsåldern.

I häktningsframställan står det att dottern och hennes sambo ska häktas för mord och mordförsök "tillsammans och i samförstånd med annan". De skriver att dottern "i vart fall anstiftat" till mordet och mordförsöket samt "medverkat till gärningarna genom råd och dåd".

LÄS MER: Mamman sökte kontaktförbud - nekades

Överklagar häktningen

Nu har dottern och hennes advokat överklagat häktningen, som Aftonbladet skrev om först. I ett överklagande som skickats till hovrätten skriver advokaten attdet "föreligger nya omständigheter". Advokaten anser atthennes klient därför bör "höras muntligen". De hoppas nu på en häktningsförhandling i hovrätten.

ANNONS

Advokaten utvecklar inte vad dessa "nya omständigheter är". Hon skriver att hon "avser att uppge rättsliga grunder och sakomständigheter vid den muntliga förhandlingen".

Tingsrätten beslutade vid häktningsförhandlingen att åtalet ska väckas senast 30 september.

GP söker advokaten.

LÄS MER: Sommarstugemordet: Detta har hänt

Greps i Norge

Det var i början av augusti somen man hittades död och en kvinna svårt skadad i en sommarstuga i Arboga. Först misstänktes kvinnan ha mördat sin make men man förstod snart att de båda var offer i attacken.

I stället vändes misstankarna mot parets dotter. Hon och sambon anhölls men när åklagaren ansågatt bevisen inte var tillräckliga valde han att släppa dem på fri fot.

Efter ungefär en och en halv vecka kunde paret gripas igen - då på ett hotellrum i Norge. Åklagaren ansåg då att misstankarna mot dem stärkts och de sitter nu häktade på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök.

Utöver mord och mordförsök på kvinnans föräldrar utreder polisen om det begåtts något brott i samband med att denmordmisstänkta dotterns make drunknade. För ett år sedan hittades han dödi vattnet vid den sommarstuga där föräldrarna attackerades.

ANNONS