Mordmisstänkt kvinna var offer - mördare jagas

Kvinnan anhölls misstänkt för att ha dödat sin make i en sommarstuga i Arboga. Men efter ett första förhör med henne gjorde utredarna en helomvändning - kvinnan misstänks istället vara offer för ett mordförsök. Nu pågår jakten efter den egentlige mördaren.

ANNONS
|

För snart en vecka sedan larmades polisen till en sommarstuga i Arboga. I huset fanns en död man och en svårt skadad kvinna.

Kvinnan fördes till sjukhus där hon vårdades för sina skador - samtidigt anhölls hon misstänkt för mordet på sin make. Först efter drygt ett dygn kunde kvinnan förhöras.

– Hon är ju ganska chockad över hela situationen och det är inte så konstigt. Hon är misstänkt för mord, hennes man är mördad och hon förnekar att hon har gjort sig skyldig till brott. Men hon lämnade en klar och detaljerad beskrivning av vad hon har uppfattat situationen och som hon kommer ihåg, sa då hennes advokat Thomas Carlstedt.

ANNONS

Helomvändningen i sommarstugsmordet

Och efter ytterligare några timmar kom vändningen i sommarstugsmordet.

– Åklagaren har under eftermiddagen frigivit kvinnan. Hon är inte avförd från utredningen men hon är inte längre skäligen misstänkt utan är nu misstänkt på den lägsta misstanke graden 'kan misstänkas' för mord, sa Lisa Sannervik, presstalesperson vid polisen region Mitt, på fredagseftermiddagen.

Både den döde mannen och kvinnan hade på brottskvällen utsatts för grovt våld. Polisens nya teori är därför att mannen mördades och kvinnan utsattes för ett mordförsök.

– De har växlat spår. Nu är hon inte längre misstänkt utan målsägare och utsatt för ett mordförsök. Man letar efter någon tänkt gärningsman och det är en ganska omfattande förundersökning som pågår, sammanfattar Thomas Carlstedt läget.

Polisen tystlåten

Polisen är tystlåten när det kommer till att kommentera utredningen.

– Förundersökningen rullar på där nu. Det har inte skett något avgörande i förundersökningen. Vi jobbar på med utredningsåtgärder. I övrigt går vi inte ut med någon ny information, säger Lisa Sannevik.

Hon berättar att de inte gripit någon.

– Jag kan inte gå in på några detaljer i polisens arbete. Vi vidtar just nu utredningsåtgärder för att se om vi kan få fram uppgifter om vem det är som gjort det här.

ANNONS

Vad är det för utredningsåtgärder?

– Fortsatta sedvanliga utredningsåtgärder såsom förhör, kartläggning över tiden runtomkring de här personerna, vad som har hänt den här kvällen och teknisk undersökning, säger Lisa Sannevik.

Fanns det någon hotbild mot paret?

– Det finns ingen känd hotbild.

Skönt att slippa mordmisstanken

Kvinnan vårdas fortfarande på sjukhus.

– Hon är ganska medtagen, säger Thomas Carlstedt och fortsätter.

– Det är klart att det är något ljus i mörkret även om hennes make är död och hon själv är skadad så är det väl klart att det måste kännas skönt för henne att hon inte längre är misstänkt för att ha tagit ihjäl gubben.

ANNONS