Misstänkt mord vid tågstation

En livlös man hittades på en gångbro vid tågstationen i Hässleholm i går kväll – nu utreds ärendet som mord alternativt dråp. Polisen arbetar utifrån hypotesen att det är en hemlös man som utsatts för brott.

ANNONS
|

Mannen ska ha utsatts för grovt våld. Han hittades livlös på den inglasade gångbron strax före klockan 23 i går, enligt polisen.

- Vad det är för slags skador han har fått går vi inte in på just nu på grund av utredningstekniska skäl, säger Kim Hild på polisens ledningscentral i region Syd.

Den avlidne mannen är inte identifierad, men polisen tror att mannen är hemlös. Han brukade uppehålla sig vid resecentrum i Hässleholm och Kristianstad, enligt polisen. Mannen ska ha gått med stöd av kryckor.

ANNONS

Ett tiotal utredare arbetar med fallet och samlar in information, bland annat genom att undersöka övervakningskameror i området. Utredarna vill även komma i kontakt med folk som rört sig vid tågstationen i Hässleholm under kvällen, eller som har upplysningar om den avlidne mannen.

- Det är ett väldigt trafikerat resecentrum och under kvällen passerar många, många människor. Vår förhoppning är att någon kan hjälpa oss med bra uppgifter om mannen, säger presskommunikatör Robert Loeffel till TT.

ANNONS