Misstänkte dubbelmördaren i Linköping psykiskt sjuk

Daniel Nyqvist, 37, som misstänks för dubbelmordet i Linköping 2004 lider av en allvarlig psykisk störning och kan därför inte dömas till fängelse, skriver Corren.

ANNONS
|

37-årige Daniel Nyqvist som misstänks för dubbelmordet i Linköping 2004 lider av en allvarlig psykisk störning. Mannen led även av en allvarlig psykisk störning vid gärningen för 16 år sedan, enligt Rättsmedicinalverkets experter. Utlåtandet innebär att han därmed inte kan dömas till fängelse, skriver Corren.

I början av juni anhölls 37-åringen efter att polisen hittat honom via släktforskningsdatabaser. Mannen erkände kort därefter dådet.

LÄS MER:Daniel Nyqvist är den utpekade dubbelmördaren i Linköping – nu häktad

LÄS MER:Efter erkännandet: Nu frågar sig Linköping varför

Det var den 19 oktober 2004 som en pojke gick längs Åsögatan i Linköping. Han var åtta år och på väg till skolan. Plötsligt blev pojken attackerad bakifrån, knivhuggen med stor kraft ett stort antal gånger. Han dog på platsen. Strax därefter blev även en 56-årig kvinna som var på väg till jobbet attackerad. Även hon våldsamt, med många hugg.

ANNONS

Dubbelmordet i Linköping är den största brottsutredningen i svensk historia efter Palmemordet. Bland annat har Riksmordskommissionen hjälpt till med att strukturera det omfattande materialet och att ta fram en plan för hur den stora mängden tips ska följas upp.

LÄS MER:Sveriges sju vassaste dna-släktforskare går ihop för att lösa grova brott

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS