Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen söker inte längre aktivt efter den försvunna kvinnan som misstänks ha blivit mördad. Arkivbild.

Misstänkta Avestamördarens barn placeras

Det barn i förskoleåldern som fördes ut ur Sverige av sin pappa efter helgens misstänkta mord i Avesta ska omedelbart placeras i familjehem, rapporterar SVT. Polis uppger också att man inte längre aktivt söker efter den försvunna kvinnan, som mannen misstänks ha mördat.

Mannen greps tidigare i veckan med parets gemensamma barn vid en gränskontroll i Slovenien. Barnet omhändertogs då av socialtjänst i landet, och har sedan dess befunnit sig på barnhem i Slovenien.

Socialtjänsten i Avesta har nu beslutat att barnet omedelbart ska placeras i ett familjehem i Avestatrakten, skriver SVT.

Barnets mamma, som misstänks ha mördats av sin make, är fortfarande försvunnen. Polisens spaningsledare Olof Norgren säger att man har slutat att aktivt leta efter kvinnan.

- Vi har letat på de ställen som man enligt sökmetoderna ska leta på. Eftersom hon inte finns där görs bedömningen att hon kan finnas var som helst i hela världen. Termen kallas "rest of the world".

45-åringen befinner sig fortfarande i Slovenien i väntan på utlämning till Sverige.

- Hur han ställer sig till en utlämning påverkar hur snabbt han kan vara tillbaka i Sverige. Om han samtycker kan han vara tillbaka inom någon vecka, motsätter han sig det kan det ta flera månader, sade åklagaren Eva Wintzell till TT tidigare i veckan.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.