Polisen söker inte längre aktivt efter den försvunna kvinnan som misstänks ha blivit mördad. Arkivbild.
Polisen söker inte längre aktivt efter den försvunna kvinnan som misstänks ha blivit mördad. Arkivbild.

Misstänkta Avestamördarens barn placeras

Det barn i förskoleåldern som fördes ut ur Sverige av sin pappa efter helgens misstänkta mord i Avesta ska omedelbart placeras i familjehem, rapporterar SVT. Polis uppger också att man inte längre aktivt söker efter den försvunna kvinnan, som mannen misstänks ha mördat.

ANNONS
|

Mannen greps tidigare i veckan med parets gemensamma barn vid en gränskontroll i Slovenien. Barnet omhändertogs då av socialtjänst i landet, och har sedan dess befunnit sig på barnhem i Slovenien.

Socialtjänsten i Avesta har nu beslutat att barnet omedelbart ska placeras i ett familjehem i Avestatrakten, skriver SVT.

Barnets mamma, som misstänks ha mördats av sin make, är fortfarande försvunnen. Polisens spaningsledare Olof Norgren säger att man har slutat att aktivt leta efter kvinnan.

- Vi har letat på de ställen som man enligt sökmetoderna ska leta på. Eftersom hon inte finns där görs bedömningen att hon kan finnas var som helst i hela världen. Termen kallas "rest of the world".

ANNONS

45-åringen befinner sig fortfarande i Slovenien i väntan på utlämning till Sverige.

- Hur han ställer sig till en utlämning påverkar hur snabbt han kan vara tillbaka i Sverige. Om han samtycker kan han vara tillbaka inom någon vecka, motsätter han sig det kan det ta flera månader, sade åklagaren Eva Wintzell till TT tidigare i veckan.

Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.

TT

ANNONS