Bengt Espling och Christer Nordqvist från Missing People hjälpte till i sökandet efter den försvunne tolvåringen i Falkenberg.
Bengt Espling och Christer Nordqvist från Missing People hjälpte till i sökandet efter den försvunne tolvåringen i Falkenberg.

Missing People om tragedin – "Luften gick ur"

Beskedet om att den försvunne tolvåringen hittats död blev ett hårt slag för de frivilliga från Missing People, som sökte intensivt i tre dagar.

ANNONS
|

När Missing People fick det första samtalet om att en tolvårig pojke med Downs syndrom var anmäld försvunnen i Falkenberg så var det operativa chefen Bengt Espling som svarade.

- Vi slog på stora trumman och ringde upp dem i Halland, säger han.

Sedan dess har han varit aktiv i princip konstant i tre dygn. Likadant är det för Christer Nordqvist som hjälpt till i sökandet.

ANNONS

- Från och med onsdag till i går kväll har jag nog sovit totalt sex timmar, säger Nordqvist.

De upplever att de gjorde allt de kunde. Men på fredagen meddelade polisen att pojken hittats avliden.

- Det är ju inte första gången som vi är med om det. Men det här berörde mig väldigt hårt. Luften gick ur en, säger Espling.

De försöker nu fokusera på att återhämta sig och vila. Något som värmer lite extra är de över 3000 frivilliga som deltog i sökandet i Falkenberg.

- Det är det som gör att man orkar, om det hade kommit tio personer hade man inte orkat, säger Christer Nordqvist.

ANNONS

Bengt Espling fyller i:

- Detta har varit så stort att man inte ens kunnat föreställa sig. Man blir varm.

TT

Fakta: Missing People

Missing People är en ideell organisation som hjälper folk att hitta försvunna anhöriga. Organisationen startade i januari 2012. Uppgifter om försvunna personer läggs ut på Facebook där frivilliga kan anmäla sig för att hjälpa till att leta och föreningen organiserar även skallgångar för att hitta försvunna personer.

ANNONS