Det brann kraftigt i en butiksbyggnad i Borås.
Det brann kraftigt i en butiksbyggnad i Borås. Bild: Johan Valkonen/TT

Mindre intensivt vid brandhärden i Borås

ANNONS

Det brann fortfarande i resterna av taket i den eldhärjade butiksbyggnaden i Borås på lördagskvällen, om än med mindre intensitet.

– Vi har dragit ned lite på manskapet men kommer att vara kvar under hela natten, sade Pontus Studahl, inre befäl på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, till TT vid 20-tiden.

På grund av den kraftiga rökutvecklingen gick räddningstjänsten ut med ett så kallat viktigt meddelande till allmänheten (VMA), där alla i området uppmanas att hålla dörrar, fönster och ventilation stängda. Varningen väntades dras tillbaka senare under lördagskvällen.

Larmet kom strax före klockan 23 på fredagen. I byggnaden, som bland annat hyser matbutiken Willys och andra stora butiker, finns även så kallade höglager, lagerutrymmen ovanför butikerna, där branden tros ha börjat.

ANNONS

Ett större område runt byggnaden förblir avspärrat över natten. Polisen misstänker att eldsvådan kan vara anlagd och utreder den som mordbrand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS