Lösenord till bland annat Facebook och Netflix har lävkt ut i en enorm lösenordsläcka, enligt Ekot.
Lösenord till bland annat Facebook och Netflix har lävkt ut i en enorm lösenordsläcka, enligt Ekot. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Miljontals lösenord till Netflix och Facebook har läckt

Över 70 miljoner lösenord har läckt i en enorm lösenordsläcka, rapporterar Ekot. Nu kan svenskars konton kapas på till exempel Netflix, Facebook och Pay Pal.

ANNONS
|

För två veckor sedan läckte en databas med över 70 miljoner inloggningsuppgifter till konton på till exempel Netflix, Facebook, Pay Pal och andra sidor i en enorm lösenordsläcka. Det rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Enligt David Jacoby, frilansande it-säkerhetsexpert är läckan ovanligt stor.

– I den här databasen fanns över 70 miljoner konton, där uppåt 25 miljoner konton är sådana som man inte tidigare sett i läckta databaser, säger David Jacoby.

Han säger att man nu kan förvänta sig en våg av kapningsförsök av svenskars konton på sociala medier.

– När cyberkriminella kommer åt de här kontona är det nästan fritt fram för dem i deras kriminella verksamhet, säger David Jacoby till Ekot.

ANNONS

LÄS MER:Så känner du igen en falsk nätbutik

LÄS MER:Bedragare kan använda ditt mobilnummer – helt lagligt

LÄS MER:8 000 stulna svenska bankkort till salu på nätet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS