En man sköts i benet i samband med en polisinsats i Västerbotten på måndagen. Arkivbild.
En man sköts i benet i samband med en polisinsats i Västerbotten på måndagen. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Man sköt mot bil – barn nära träffas

En åktur för att köpa glass blev till en skräckfärd när skott avlossades mot bilen. Nu misstänks en person för mordförsök. Enligt åklagaren tros dådet vara helt slumpmässigt.

ANNONS
|

Den misstänkte mannen, som är i 25-årsåldern, sköts i benet under polisinsatsen och fördes till sjukhus på måndagen. Han har ännu inte kunnat höras av polisen.

Mannen misstänks för mordförsök, grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan efter händelsen som inträffade vid 14-tiden. Polisen larmades då till orten norr om Umeå efter att en person avlossat ett vapen mot en bil.

Enligt Västerbottens-Kuriren färdades en pappa och hans son i bilen för att köpa glass. För tidningen berättar pappan om skräckfärden.

– Jag tänkte, det här händer ju inte. Vi måste bara fort som fasen bort härifrån, säger han bland annat.

ANNONS

Två skott träffade bilen varav det första i efterhand konstaterats passera centimeter från sonens huvud.

Enligt åklagaren finns inga kända kopplingar mellan brottsoffren och den misstänkte gärningsmannen som inte är känd av polisen sedan tidigare. I stället tyder omständigheterna på en isolerad händelse kopplat till psykisk ohälsa.

– Teorin är att det hade kunnat hända vem som helst. Så snart man har kunnat hålla ett förhör med den misstänkte får man ta ställning till hur man går vidare, säger åklagaren Andreas Nyberg till TT.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS