Polisen utreder olaga hot som ska ha inträffat under torsdagen.
Polisen utreder olaga hot som ska ha inträffat under torsdagen. Bild: Anders Ylander

Man misstänkt för olaga hot efter incident i Malmö arena

Polisen utreder misstanke om olaga hot efter en händelse i Malmö arena under torsdagskvällen. Den misstänkte mannen är hörd av polis, men i nuläget inte frihetsberövad.
– Svensk polis går aldrig ut med identitet. Det gör vi inte heller här, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad.

ANNONS
|

Det var på lördagsförmiddagen som polisen i region syd gick ut med att de misstänker en man för olaga hot efter en händelse i Malmö arena på torsdagskvällen.

Mannen ska ha förhörts av polis, men är inte frihetsberövad. Målsägande är en medarbetare på Eurovision, uppger polisen.

– I nuläget har vi vidtagit en rad utredningsåtgärder. Vi har förhört den misstänkte, den målsägande och vittnen. Med detta är utredningen klar för polisens del, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad.

Därefter följer ärendet enligt polisen den vanliga rättsprocessen.

– Vi har använt oss av vad vi kallar för snabbare lagföring. Ärendet går nu vidare till åklagare.

ANNONS

Vad ska ha hänt?

– Vi går inte in på den typen av detaljer i nuläget.

Vad är straffskalan för det eventuella brottet?

– Det vet inte jag.

Polisen: ”Går aldrig ut med identitet”

I fredags kom beskedet att den nederländske artisten Joost Klein, som tävlar med bidraget ”Europapa”, inte skulle delta under fredagskvällens genrep.

Enligt uppgifter till SVT hade det uppstått en fysisk konfrontation mellan nederländske artisten Joost Klein och en fotograf under torsdagen. Enligt Aftonbladet ska Klein ha ”varit våldsam mot en kvinna i tv-produktionen”.

Polisen vill inte uttala sig om vem som är misstänkt i ärendet.

– Svensk polis går aldrig ut med identitet. Det gör vi inte heller här, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad.

Senare på lördagen bekräftar dock EBU uppgifterna om att polisen utreder en anmälan rörande olaga hot efter torsdagens framträdande. Joost Klein diskvalificeras också från tävlingen.

”Så länge det pågår en polisutredning är det inte lämpligt för Joost Klein att delta i tävlingen", skriver EBU.

Annika Collin som är pressansvarig Åklagarmyndigheten har ingen information att lämna om ärendet under lördagsförmiddagen. Detta då det inte är känt huruvida ärendet tilldelats åklagare eller inte.

– Enligt medieuppgifter inträffade ärendet i torsdags och generellt sett utreder jouråklagare under helgerna ärenden där personer är frihetsberövade, vilket så inte ska vara i det här fallet, säger Collin till GP.

ANNONS

GP söker SVT och EBU, European Broadcasting Union, om hur misstanken om olaga hot påverkar lördagens evenemang i Malmö arena.

LÄS MER:Senaste nytt om Eurovision song contest i Malmö

ANNONS