En man knivskars till döds i Rosengårds centrum i Malmö.
En man knivskars till döds i Rosengårds centrum i Malmö.

Man anhållen efter knivmord i Rosengård

En man knivskars till döds i gallerian Rosengårds centrum i Malmö på tisdagsmorgonen. Polisen grep en man misstänkt för mord. Han anhölls senare av åklagare.

ANNONS
|

Polisen larmades om ett stort bråk i gallerian Rosengårds centrum strax efter klockan nio. I gallerian hittades en man som var allvarligt knivskuren. Han avled senare på platsen.

- Uppgifter som lämnas på platsen leder till att vi beslutar om en husrannsakan på en adress i närheten och i anslutning till den adressen hittar vi den man vi letar efter. Han grips misstänkt för mord, säger Stephan Söderholm, presstalesperson på polisens ledningscentral i region Syd, till TT.

ANNONS

Mannen har senare anhållits och förundersökningen leds nu av en åklagare. Polisen utesluter inte att det kan finnas ytterligare inblandade.

- Vi utrymde centrumet och spärrade av eftersom det är en brottsplats. Det är ju viktigt att reda ut vad som har hänt och fastställa spår, säger Söderholm.

Gallerian var öppen när bråket uppstod och enligt polisen ska det finnas flera vittnen. Vid 17-tiden hade avspärrningarna hävts utanför köpcentrumet.

- För vår del är det klart där ute med den större avspärrningen, sedan om det skett i en butik så kanske man spärrar av den butiken, säger polisens presstalesperson Calle Persson.

Polisens tekniker har undersökt brottsplatsen samt den lägenhet där den gripne mannen bor.

TT

ANNONS